Business Hi-Tech

Evolio a adus primul stoc de tablete PC Neura. Cele cu 3G se vor vinde primele, speră Nistoran

Evolio a adus primul stoc de tablete PC Neura. Cele cu 3G se vor vinde primele, speră Nistoran

Liviu Nistoran crede că ar putea lansa tabletele Neura şi pe alte pieţe din regiune

Autor: Adrian Seceleanu

03.08.2011, 00:04 875

Compania românească Televoice, care vinde sub brandul Evoliodiferite produse electronice, a primit luni primul stoc de 1.500 detablete PC Neura, pentru care a primit în cele şapte zile care autrecut de la data prezentării oficiale un număr de 50 de comenzi, adeclarat pentru ZF Liviu Nistoran, preşedinte şi acţionar majoritaral firmei.

Tabletele au început să intre de marţi în ofertele retaileriloronline şi au început să apară şi pe rafturile retailerilor clasicidin Bucureşti.

"În următoarele zile tableta va ajunge şi în alte magazine, iarsăptămâna viitoare ea va fi disponibilă la nivel naţional în reţelecu care am semnat contracte", a declarat Nistoran.

Produse pentru Televoice de o companie din China, tableteleNeura au un display de 9,7 inchi, capacitiv, multitouch, de tipWide View Angle, un procesor Nvidia Tegra de 2,1 GHz Dual Core, ocapacitate de stocare de 16 GB şi sunt disponibile cu sau fărăconectivitate 3G.

Compania lui Nistoran încearcă să îşi facă loc pe o piaţădominată autoritar de tabletele iPad de la Apple, unde printrecompetitori se numără jucători precum Samsung, LG, Motorola şiDell.

Datele de pe site-ul eMag, cel mai mare retailer IT&C local,arată că top 3 cele mai vândute tablete de către companie esteformat, în ordine, din iPad 2 de 16 GB fără conexiune 3G (2.100 delei), Dell Streak 3G (1.100 lei) şi Samsung Galaxy Tab (1.300 lei).La acelaşi retailer, topul vânzărilor pentru tabletele cu 3G aratăastfel: Dell Streak 3G (1.100 lei), iPad Apple 2 (3.600 lei) şiSamsung Galaxy Tab (1.700 lei).

Nistoran speră că tableta Neura 3G, care costă 1.900 de lei şiare un ecran mai mare decât Dell Streak şi Samsung Galaxy Tab, i-arputea atrage pe clienţii locali, deşi nu are încă instalată cea mairecentă versiune a sistemului de operare Google Android.

Nistoran crede că tableta ar putea avea succes în rândulfirmelor mai mici, pentru care posibilitatea de a conecta tabletala sistemele companiei va fi importantă. "Este clar că toţimanagerii din firmele mari au iPad, dar eu cred că în zonacompaniilor mai mici a antreprenorilor noi am putea vinde mai multpentru că momentan preţul şi specificaţiile tehnice ale Neura neavantajează." Clienţii companii pot achiziţiona cu 99 de lei unpachet suplimentar de servicii business precum videoconferinţa,telefonie IP sau Cloud Computing.

În ceea ce priveşte vânzările, Liviu Nistoran se declarăoptimist şi spune că se aşteaptă ca stocul de tablete cu conexiune3G să fie epuizat primul chiar dacă rezultatele din primele şapteluni ale companiei sunt uşor sub estimări. "Pe piaţă există ocerere latentă pentru tablete. Piaţa de electronice de consum îşirevine uşor pe măsură ce blocajul psihologic se atenuează. Vine unan electoral şi chiar dacă doar se vorbeşte de măriri de salarii,tot este bine, pentru că oamenii pot privi mai relaxaţilucrurile."

Compania va încerca să iasă cu tableta şi pe alte pieţe dinregiune, precum Bulgaria sau Polonia. "Avem o oportunitate pentrucă pe aceste pieţe nu există jucători locali puternici şi noi amputea acoperi acest spaţiu", a declarat Nistoran.

Televoice estimează că va obţine în acest an venituri de 6 mil.euro, dublu faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO