Business Hi-Tech

ePayment începe integrarea în grupul Naspers: renunţă la particula Gecad şi se va numi PayU

ePayment începe integrarea în grupul Naspers: renunţă la particula Gecad şi se va numi PayU

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

20.06.2011, 15:57 553

Gecad ePayment, furnizor de soluţii de comerţ electronic fondatde antreprenorul local Radu Georgescu şi achiziţionat anul trecutde grupul sud african Naspers, se va integra în grupul grupulregional Pay U, integrator de plăţi online cu operaţiuni în EuropaCentrală şi de Est.

"Ca urmare a acestei acţiuni, compania va începe un proces derebranding al cărui rezultat final va fi adoptarea numelui PayURomânia. Într-o primă etapă, compania îşi va schimba logo-ul dinePayment. online payments. build-up your sales în ePayment. memberof payU. Noul logo va fi utilizat pe o perioadă de câteva luni,pentru a marca tranziţia către brandul final, PayU România. Până laadoptarea definitivă a brandului PayU, ePayment va renunţa şi laparticula Gecad din numele companiei, pentru a marca apartenenţa lagrupul Pay U", a anunţat compania.

"Acţiunea de rebranding pe care o desfăşurăm în România îndecursul următoarelor luni are două obiective. În primul rând,vizăm adoptarea brandului regional PayU, în urma deciziei Naspersde a reuni în acest unic grup toate operaţiunile de plăţi onlineintegrate din regiune. În al doilea rând, anunţăm oficial şi nouadirecţie de dezvoltare pe care compania noastră o va cunoaşte înurmătorii ani", a declarat Daniel Nicolescu, CEO al ePayment.

ePayment îşi va direcţiona strategia de dezvoltare în următoareaperioadă pe trei linii: Extinderea portofoliului de metode de platăintegrate (pe lângă cele deja existente: card, microplăţi (SMS,DTMF), transfer bancar, Internet banking , Mobilis şi PayPal);adăugarea de servicii complementare plăţilor online, dedicatecumpărătorilor pe internet şi extinderea regională a operaţiunilorprin export de tehnologie.

Grupul PayU oferă soluţii pentru piaţa ecommerce din regiune,fiind prezent în Polonia, Cehia, Romania şi, în curând, în Ungaria.PayU a procesat în 2010 peste 31 milioane de tranzacţii, cu unvolum total de peste 800 milioane de euro. Recent a fost lansatwebsite-ul www.payu.eu ce va reuni informaţii referitoare la toatesoluţiile de plăţi online integrate prezente în regiune şi deţinutede grupul Naspers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO