Business Hi-Tech

Gigantul media Naspers, la a doua tranzacţie în România: a preluat 83% din GECAD ePayment

Gigantul media Naspers, la a doua tranzacţie în România: a preluat 83% din GECAD ePayment

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

12.10.2010, 15:18 239

Grupul Allegro, parte a gigantului media sud-african Naspers, aachiziţionat un pachet de 83% din acţiunile companiei GECADePayment International, furnizor de servicii de plată online cucardul, deţinut de omul de afaceri Radu Georgescu.

Reprezentanţii celor două companii nu au oferit detalii desprevaloarea tranzacţiei.

Naspers a mai cumpărat în România site-ul de anunţuri autovit.roîn cadrul unei tranzacţii evaluate la câteva milioane de euro. Pede altă parte, Radu Georgescu este la a treia tranzacţie prin carevinde unei companii internaţionale acţiuni la una dintre companiilepe care le-a fondat de la zero. Georgescu a vândut în 2003tehnologia antivirus RAV către Microsoft pentru ca în 2007 să vândăun pachet de acţiuni la firma care deţine compania Axigen maimultor investitori, printre care şi un fond finanţat de Cisco.

Radu Georgescu, care va păstra un pachet de 17% din GECADePayment, va rămâne şi în Consiliul director al GeCad.

Înainte de tranzacţie, din GECAD ePayment a fost desprinsădivizia Avangate, furnizor internaţional de soluţii şi serviciipentru distribuţia electronică a programelor software.

Rezultatele pe 2009 ale companiei GECAD ePayment - afaceri de2,4 mil. euro şi profit brut de 0,7 mil. euro, includ şiactivitatea ePayment şi o parte din activitatea Avangate.

În primele şase luni din acest an în sistemul GECAD ePayment aufost procesate 1.137.000 de tranzacţii, la o valoare de 65,5milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO