Business Hi-Tech

EON Reality cauta clienti locali pentru softuri 3D

18.07.2006, 18:57 77

Compania americana EON Reality, un furnizor de solutii interactive 3D, a intrat pe piata locala printr-un parteneriat incheiat cu firma Brinel Cluj si sondeaza piata sud-est europeana pentru a stabili locatia unui centru de testare pentru produsele sale.
"Piata romaneasca are un real potential de crestere in acest domeniu. In aproximativ trei luni vom lua o decizie asupra locului in care vom amplasa viitorul centru de educare a pietei. Testam in prezent Ungaria, Bulgaria si Romania", a declarat directorul EON Reality din Statele Unite, Dan Lejerskar.
Oficialii Brinel SA apreciaza ca, in cazul in care EON Reality va alege Romania, centrul de testare virtuala va fi deschis cel mai probabil la Cluj. In aceste centre de testare virtuala, clientii au ocazia de a testa direct produsele si aplicatiile 3D realizate de EON.
Brinel este distribuitor unic in Romania al produselor realizate de compania americana EON Reality, acestea fiind destinate companiilor care au o componenta de vanzari prin intermediul paginilor web, propun solutii de management al produselor, de comunicare si ofera platforme software care prin utilizare scad costurile legate de utilizarea produselor, traning, service si asistenta tehnica, conform companiei.
"Ne vom indrepta in primul rand inspre clientii institutionali si ne propunem ca pana la sfarsitul anului sa implementam un produs in cel putin una dintre universitatile mari din Romania, aflata in top 20. Un alt target sunt clientii din segmentul business, printre care companiile multinationale, dar mai ales dealerii auto care au nevoie de aceste soft-uri pentru prezentarea produselor", a adaugat Georgiana Man, oficial al Brinel.
Compania se asteapta ca pana la sfarsitul anului o treime din firmele multinationale din Romania sa foloseasca aceste produse. "Implementarea unui asemenea proiect costa minimum 50.000 de euro si poate ajunge la valori de ordinul a milioane de euro, in functie de marimea proiectului", spune Georgiana Man.
Net Brinel, furnizor de solutii IT, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 16 mil. euro, iar pentru acest an oficialii companiei estimau o crestere de 25% a vanzarilor.
Corporatia americana EON Reality a fost fondata in 1999 si in prezent isi distribuie produsele in 23 de tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO