Business Hi-Tech

Electrogrup semnează un contract de 23 mil. lei pentru un proiect de mobilitate urbană inteligentă în Câmpia Turzii

Electrogrup semnează un contract de 23 mil. lei pentru...

Autor: Adrian Seceleanu

09.04.2020, 23:23 317

Electrogrup, companie membră a grupului E-INFRA, în asociere cu Urban Scope, va proiecta şi executa lucrări de modernizare a infrastructurii de mobilitate urbană în Câmpia Turzii, cu o componentă “semnificativă” smart city, în cadrul unui contract în valoare de 22,5 milioane de lei, conform unui anunţ al companiei.

“Electrogrup, în asociere cu Urban Scope şi cu sprijinul subcontractantului Next Bike, va moderniza infrastructura stradală, ce implică proiectare şi execuţie a carosabilului şi a trotuarelor, va sprijini mobilitatea inteligentă prin realizarea pistelor de biciclete şi implementarea unui sistem Smart de tip bike sharing şi va integra şi staţiile inteligente de autobuz în peisajul urban”, potrivit Electrogrup.

"Continuăm să implementăm conceptele Smart City în oraşele din România şi, după ce, la începutul acestui an, am anunţat primul proiect din România ce prevede integrarea mai multor soluţii de tip Smart City, mergem mai departe în cursa oraşelor inteligente, alături de Primăria Câmpia Turzii. Ţinta noastră este creşterea calităţii vieţii, obiectivul esenţial al dezvoltărilor urbane durabile, iar de acum orice proiect de modernizare urbană din România trebuie să integreze, pe lângă componenta principală de construcţii civile la standarde europene, şi componente Smart City care să asigure evoluţia către digitalizare”, a declarat Dragoş Nedelea, smart city development director, Electrogrup.

Conform contractului, semnat în data de 8 aprilie 2020, perioada de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 20 de luni.

"Vom avea artere moderne, piste de biciclişti şi va urma achiziţia de autobuze, staţii de bike-sharing şi tot ceea ce este prevăzut în contractul de finanţare", a declarat Dorin Nicolae Lojigan, primarul municipiului.

La începutul acestui an, Electrogrup a anunţat şi startul implementării unui proiect smart city integrat - modernizarea staţiilor de aşteptare a mijloacelor de transport public din Piatra Neamţ, în cadrul unui contract în valoare de peste 21 de milioane de lei.

Electrogrup a dezvoltat, ca antreprenor general, proiecte complexe în mai multe sectoare de construcţii, în România şi în afara graniţelor, în ţări precum Germania, Polonia, Belgia sau Olanda.

Electrogrup este şi unul dintre cei mai activi furnizori de soluţii Smart City la cheie pentru administraţii publice şi companii private. Recent, compania a început dezvoltarea unui parcări supraetajate, dotată cu soluţii smart, în Oradea, precum şi amenajarea pistei şi balizajului pentru Aeroportul Ghimbav-Braşov.
Electrogrup SA face parte E-INFRA, grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie şi telecomunicaţii, alături de Netcity Telecom SRL, Direct One SA, Nova Power & Gas SRL şi WESEE SRL, care reunesc, în prezent, peste 600 de angajaţi şi au generat o cifra de afaceri consolidată, la nivelul anului 2018, de peste 110 milioane de euro.




 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO