Business Hi-Tech

Directorul Digital Cable Systems pleaca in imobiliare

05.10.2008, 19:09 87

Florin Furdui, fost director general al operatorului alternativ de telefonie Dial Telecom si pana astazi directorul general al companiei Digital Cable Systems (DCS), proprietarul serviciului de televiziune prin satelit Max TV, va parasi domeniul telecomunicatiilor pentru a gestiona afacerile dezvoltatorului imobiliar Portland Trust Romania.

Contactat de catre ZF, Furdui a precizat ca va ocupa functia de country manager al Portland Trust, avand responsabilitatea conducerii tuturor operatiunilor companiei in Romania.
Cu sediul in Cehia, Portland, unul dintre primii dezvoltatori imobiliari externi prezenti in Romania, este cunoscut pe plan local pentru cladirea de birouri Opera Center si parcul de afaceri Bucharest Business Park (proiecte vandute catre fondul austriac de investitii CA Immo pentru aproape 90 de milioane de euro), dar si pentru parcul logistic Bucharest West, situat la kilometrul 14 pe autostrada Bucuresti-Pitesti.
Portland are in stadiu incipient de dezvoltare alte doua proiecte de mari dimensiuni, situate in partea de nord a Capitalei - o cladire de birouri de 36.000 de metri patrati in zona Floreasca, precum si un proiect rezidential pe un teren de 50 de hectare din nordul Bucurestiului.
Florin Furdui a preluat in luna martie a acestui an conducerea Digital Cable Systems, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata serviciilor de retransmisie a programelor TV din Romania. El l-a inlocuit in functie pe omul de afaceri Gheorghe Minea, fondator si presedinte al DCS.
Compania a fost implicata anul in trecut in doua tranzactii importante, fiind preluata de catre Polynifin, o divizie a grupului financiar American International Group (AIG), si achizitionand la randul ei operatorul de telefonie Dial Telecom Romania in decembrie. AIG Capital Partners a anuntat in mai 2007 o investitie de 45 de milioane de euro in DCS sub forma unei majorari a capitalului social, in timp ce suma platita de catre DCS pentru Dial Telecom este estimata la aproximativ 6 milioane de euro.
Furdui a condus Dial Telecom timp de sapte ani, inca din momentul infiintarii firmei, in mai 2001. Anterior, a fost director al departamentului IT din cadrul ING Romania.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO