Business Hi-Tech

Deutsche Telekom găseşte o soluţie pentru a finanţa subsidiara din SUA

Deutsche Telekom găseşte o soluţie pentru a finanţa subsidiara din SUA

Foto: Deutsche Telekom

Autor: Adrian Seceleanu

01.10.2012, 00:02 465

Grupul german Deutsche Telekom a vândut drepturile de operare pentru 7.200 de turnuri de telecomunicaţii pe care le deţine divizia sa T-Mobile SUA, pe o perioadă de 28 de ani, pentru o sumă de 2,4 mld. dolari, banii obţinuţi urmând să fie folosiţi pentru creşterea capacităţii reţelei şi alte investiţii, scriu Bloomberg şi New York Times.

Tranzacţia ar putea fi aprobată în trim. 4, când compania Crown Castle International Corp. va plăti şi cele 2,4 mld. dolari. Odată aprobat acordul, T Mobile SUA va închiria spaţiu pentru antenele sale pe turnurile cedate către Crown Castle. La expirarea celor 28 de ani, Crown Castle poate achiziţiona activele preluate de la Deutsche Telekom. Acordul vine după ce anul trecut autorităţile de reglementare din SUA au blocat achiziţia T-Mobile SUA de către AT&T, o tranzacţie de 39 de miliarde de dolari.

Căderea tranzacţiei s-a resimţit în toate sucursalele Deutsche Telekom din întreaga lume, în condiţiile în care grupul german a revizuit bugetele şi a tăiat bani de la alte proiecte pentru a susţine divizia din SUA. Acordul de vânzare a turnurilor de telecomunicaţii va reduce dependenţa T Mobile SUA de finanţările venite din Germania, a declarat James Ratcliffe, analist al Barclays Capital în New York.

"Am găsit o modalitate inteligentă de a întări T Mobile SUA reducând în acelaşi timp datoriile grupului", a declarat Timotheus Hottges (foto), directorul financiar al Deutsche Telekom. said in a statement. T-Mobile se confruntă cu o competiţie dură pe piaţa din SUA, unde se află pe locul patru în topul celor mai mari jucători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO