Business Hi-Tech

Deutsche Bank oferă acces public la codul de programare pentru a facilita colaborarea între diferiţi furnizori de aplicaţii

Deutsche Bank oferă acces public la codul de programare...

Autor: Roxana Rosu

06.10.2017, 11:35 196

Deutsche Bank oferă în premieră acces public la codul de programare, astfel încât aplicaţiile de tranzacţionare ale diferiţilor furnizori să îl poată utiliza ca o bază comună pentru a lucra împreună.

Banca va plasa în domeniul public peste 150.000 de linii de cod din Autobahn, platforma sa electronică. De asemenea, codul va fi integrat în platforma de colaborare Symphony, utilizată pe scară largă de instituţiile financiare.

„Ne dorim să fim lideri în domeniul tehnologiilor open source din sectorul bancar. Prin faptul că oferim acces public la acest cod, urmărim să creăm un standard comun în această industrie, pentru a livra clienţilor servicii mai rapide şi mai convenabile, pentru a avea un control mai bun şi a reduce costurile.”, a declarat Peter Wharton-Hood, COO al Diviziei de Clienţi Corporate şi Investiţii din cadrul Deutsche Bank.

Demersul este prima contribuţie a Deutsche Bank la tehnologiile „open source”, prin care companiile oferă acces public la codul de programare pentru ca alţi programatori să poată sugera îmbunătăţiri şi noi moduri de utilizare, de exemplu, pentru furnizarea de noi servicii. Aceasta reprezintă o nouă etapă în strategia băncii de a-şi moderniza, simplifica şi standardiza tehnologia.

Codul respectiv, cunoscut sub denumirea de Plexus Interop, este conceput pentru a conecta mii de aplicaţii diferite din sectorul serviciilor financiare, ceea ce facilitează comunicarea dintre sistemele băncilor şi cele ale clienţilor. În prezent, numeroşi participanţi la piaţă utilizează aplicaţii multiple pentru date, ştiri şi tranzacţionare, care funcţionează independent una de cealaltă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO