Business Hi-Tech

Cum va arăta noul sediu Facebook, proiectat cel mai faimos arhitect din lume. Galerie FOTO

Noul sediu Facebook

Noul sediu Facebook

Autor: Octavian Calei

23.03.2014, 14:59 1220

După preluarea de către Facebook a fostului complex Sun Microsystems din Palo Alto în 2011, Mark Zuckerberg a început să caute un arhitect capabil să îi furnizeze un design pentru viitorul sediu al companiei, scrie Business Insider.

Zuckerberg l-a ales pe cel mai faimos arhitect din lume, Frank Gehry, pentru a realiza un proiect pe măsura companiei. Proiectele lui Gehry au devenit cele mai renumite atracţii turistice, cum ar fi Muzeul Guggenheim din Bilbao, Spania. Construcţiile lui sunt considerate a fi unele dintre cele mai importante lucrări de arhitectură contemporană din lume.

Fotografii ale machetei lui Gehry pentru sediul Facebook au tot circulat în spaţiul online de câţiva ani însă odată cu anunţarea termenului de finalizare pentru anul viitor, compania a publicat imagini în exclusivitate ale proiectului realizat de renumitul arhitect.

Având o suprafaţă de mai mult de 4 hectare, noul sediu cuprinde structuri cu înălţimi cuprinse între 14 şi 22 de metri. Proiectul este construit deasupra unei parcări de la nivelul pământului şi include un acoperiş verde care dă impresia mai mult a unui parc decât a unei curţi de companie.

Acoperişul va susţine o serie de cafenele în aer liber, băncuţe de lucru, copaci şi locuri pentru grătar pentru a replica un parc în mărime naturală. Una dintre clădiri va putea găzdui 10.000 de angajaţi într-o singură încăpere.

Inaugurarea noului sediu este programata pentru primăvara anului 2015.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO