Business Hi-Tech

Cum distruge Tim Cook munca lui Steve Jobs. Greşelile pe care le-a făcut după preluarea conducerii Apple

Cum distruge Tim Cook munca lui Steve Jobs. Greşelile pe...

Autor: Octavian Calei

29.03.2013, 13:38 14476

După preluarea conducerii Apple de către Tim Cook, compania s-a confruntat cu consecinţele unor decizii neinspirate, cu toate că noul CEO care a preluat gigantul din Cupertino de la Steve Jobs s-a descurcat până acum destul de bine,notează Business Insider.

10 greşeli pe care le-a făcut Tim Cook de când este CEO Apple:

1. Lansarea prematură a aplicaţiei de hărţi Apple, aceasta fiind plină de erori. Tim Cook şi-a cerut scuze imediat pentru neplăcerile create.

2. Angajarea lui John Browett la divizia de retail a companiei. La scurt timp însă, a fost concediat.

3. Cook a pierdut controlul asupra zvonurilor care planează în jurul companiei. Când presa publica articole despre apropierea sfârşitului Apple, Cook nu a reacţionat. El a ieşit în faţă după lansarea Samsung Galaxy S4, făcându-l astfel să pară slab.

4. Reclamele Apple şi-au pierdut farmecul prin mutarea atenţiei de pe oameni, pe produse

5. Decizia de a produce un calculator de birou mai subţire, a făcut ca noul iMac să aibă performanţe mai slabe

6. Tranziţia la serviciul iCloud s-a făcut odată cu venirea lui Tim Cook la conducerea Apple. Serviciul are multe probleme care necesită atenţia dezvoltatorilor.

7. Siri, serviciul de comenzi vocale pentru tablete şi smartphone-urile Apple, nu a reuşit să se dezvolte îndeajuns de când a fost lansat nici sub conducerea lui Cook

8. Apple obişnuia să ofere estimări nerealiste privind veniturile companiei, lucru care îi inducea în eroare pe analiştii de pe Wall Street, care îşi fixau ţinte înalte ce nu erau atinse niciodată. Astfel, prognozele analiştilor făceau să pară că Apple are probleme. Tim Cook s-a hotărât târziu să schimbe politica financiară a companiei, de-abia în ultimul semestru.

9. Lansarea tuturor produselor noi la sfârşitul lui 2012 a făcut ca Apple să lase o fereastră mare concurenţei, până în iunie, când va prezenta alte produse.

10. Ecranul smartphone-ului iPhone 5 ar fi fost mai apreciat dacă era mai mare, nu doar mai înalt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO