Business Hi-Tech

Cum au adus tabletele şi smartphone-urile două ore de muncă în plus în fiecare zi

Cum au adus tabletele şi smartphone-urile două ore de muncă în plus în fiecare zi

Autor: Cătălina Butan

18.11.2012, 10:00 1061

Un studiu al retailerului de electronice Pixmania realizat în Marea Britanie a arătat că englezii lucrează în medie între 9 şi 10 ore pe zi, însă încă alte două ore şi le petrec pe tablete, telefoane sau calculatoare personale, preluand apeluri sau trimiţând emailuri în interes de serviciu, scrie Daily Mail.

Peste 90% din cei care lucrează la birou au un telefon mobil care permite accesul la emailuri iar o treime dintre aceştia folosesc aceste servicii de peste 20 de ori pe zi, potrivit aceluiaşi studiu.

Majoritatea britanicilor îşi verifică adresele de email dimineaţă, în medie, între orele 6:00 şi 7:00 şi seara, între orele 23:00 şi miezul nopţii.

"Pentru mulţi telefoanele mobile sunt de nepreţuit datorită milioanelor de aplicaţii care pot fi accesate de pe aceste dispozitive, dar şi prin faptul că prin intermediul lor poţi fi mereu în contact cu prietenii prin reţelele de socializare", afirma Ghadi Hobeika, director de marketing al Pixmania. Cu toate acestea, există şi dezavantaje ale utilizării telefoanelor. Multe companii se aşteaptă ca angajaţii să poate fi contactaţi telefonic 24 de ore din 24, iar smartphone-urile facilitează acest lucru, a mai adăugat Hobeika.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO