Business Hi-Tech

Cum a ajuns în insolvenţă retailerul GSM Fonomat

Cum a ajuns în insolvenţă retailerul GSM Fonomat

Autor: Adrian Seceleanu

17.02.2013, 20:34 616

Fonomat, retailer GSM care avea în anul 2009 o reţea de aproape 200 de magazine şi afaceri de peste 20 de milioane de euro, a intrat în urmă cu un an de zile în insolvenţă şi se confruntă cu solicitări de plată a unor datorii de peste 14 mil. euro după ce compania nu a reuşit în anul 2010 să prelungească parteneriatul strategic cu Orange, iar un an mai târziu să încheie negocierile de vânzare a celor câteva zeci de magazine rămase către Vodafone, arată rapoartele întocmite de administratorul judiciar, compania RTZ & Partners SPRL.

"Principalele cauze care au dus la starea de insolvenţă a societăţii debitoare sunt date de încetarea contractului de parteneriat cu Orange România urmat de întreruperea negocierilor purtate cu Vodafone România având ca obiect preluarea de către aceasta din urmă a fondului de comerţ al debitoarei, implicând un număr de 43 de magazine la sfârşitul anului 2011", potrivit sursei citate.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO