Business Hi-Tech

Copiii din viitorul apropiat vor învăţa matematica de la roboţi. VIDEO

Copiii din viitorul apropiat vor învăţa matematica de...

Autor: Radu Bostan

10.02.2013, 18:19 439

După ce pixul şi hârtia au făcut loc în sala de clasă computerelor, este rândul roboţilor să vină în ajutorul elevilor şi profesorilor. O companie americană numită RobotsLab a lansat luna aceasta o "trusă de unelte" plină cu roboţi, destinată utilizării în orele de matematică şi fizică, potrivit Mashable.com.

 

Setul, numit RobotsLab Box, conţine patru roboţi cu abilităţi diferite, care vor fi folosite pentru a ilustra cât mai elocvent teoria învăţată în clasă. De exemplu, AR Drone poate zbura ca un elicopter şi este echipat cu o cameră video, şi va demonstra elevilor relaţia dintre înălţimea de zbor şi aria imaginii preluate de cameră.

 

Trusa mai include şi o tabletă, prin care profesorii controlează roboţii dar care au şi rol de suport didactic pentru curs. Setul vine cu 50 de lecţii de fizică, algebră, geometrie, trigonometrie etc.

 

"Elevii sunt mult mai atenţi atunci când subiectele abstracte, precum algebra, prind viaţă prin intermediul roboţilor", a declarat Elad Inbar, directorul general al RobotsLab.

 

Dacă introducerea computerelor în şcoli a necesitat un efort financiar însemnat pentru autorităţile locale, folosirea roboţilor în clasă va fi inaccesibilă multor clase. Versiunea standard a trusei cu roboţi costă 3.500 de dolari, iar cea deluxe, care oferă mai multe lecţii şi o garanţie extinsă, costă 3.999 de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO