Business Hi-Tech

Contracte de 10 milioane de dolari pentru Bull Romania

08.06.2001, 00:00 142



Compania Bull Romania a incheiat in prima jumatate a anului, contracte pentru mai multe proiecte, in valoare de peste 10 milioane de dolari, a anuntat Andrei Petrescu, director general Bull Romania, Bulgaria si Moldova.

"Ultimul contract, incheiat la sfarsitul lunii aprilie, pentru proiectul denumit Reforma Invatamantului Rural, este finantat de Banca Mondiala si are o valoare de aproximativ trei milioane de dolari.

Prin acest proiect se urmareste instalarea in scolile din mediul rural a cate unui calculator pentru a asigura acces la informatie, prin internet. In luna iunie vom livra primele calculatoare", a adaugat Petrescu.

Un alt proiect de anvergura este cel de informatizare completa a Administratiei Portului Constanta, plecand de la instalarea serverelor, a statiilor de lucru, a retelelor de telecomunicatii, pana la implementarea aplicatiilor, care acopera gestiunea financiara (contabilitate, stocuri, inventar), a personalului, gestiunea portuara (urmarirea navelor, urmarirea marfurilor periculoase), si pana la asigurarea tuturor serviciilor aferente de analiza, consultanta, formare, gestiune a proiectului.

"Acest proiect, a carui valoare este de patru milioane de dolari, considerat cel mai complex proiect informatic realizat in Romania, a presupus colaborarea in parteneriat cu firme de renume ca Siveco, care a furnizat parte din solutiile aplicative, Crescendo, care a contribuit cu partea de sisteme informatice, si Oracle pentru bazele de date. Prima etapa a acestui proiect se va incheia in luna iunie a acestui an si speram sa inceapa a doua etapa care ar presupune informatizarea comunitatii portuare" a afirmat Petrescu.

Bull Romania a incheiat, de asemenea, un contract cu Banca Transilvania pentru livrarea de echipamente pentru intreaga retea de ATM-uri, mai precis 50 de distribuitoare automate de bancnote. Firma a mai furnizat echipamente si Bancii Comerciale Romane, Bancii Comerciale Ion ?iriac, Bancii Agricole, BancPost, CityBank.

Bull si-a inceput activitatea in Romania inca din anul 1960. In 1993 si-a dechis reprezentanta in Bucuresti, iar in 1995 a luat fiinta Bull Romania SRL, o societate romana cu capital integral francez.

Actionarii grupului Bull SA sunt: France Telecom - 17,7%, Motorola USA - 17,7%, NEC Japonia - 17,7%, Statul Francez - 17,4%, Dai Nipon Printing - 5,5%, angajati si partea flotanta pe piata - 24%. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO