Business Hi-Tech

Concurenţa suspectează eMAG de abuz de poziţie dominantă şi a făcut inspecţii inopinate la liderul retailului online ca parte a investigaţiei

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă de către Dante International SA, compania din spatele eMAG - liderul pieţei locale de retail online, pe piaţa serviciilor de intermediere prin  platformele online din România.

“Dante International este o companie specializată în comerţul cu amănuntul de produse de larg consum. Pe de altă parte, societatea deţine şi administrează o platforma de tip <<marketplace>>, prin care se derulează intermedierea între comercianţii cu amănuntul şi clienţii acestora.

Investigaţia vizează un posibil comportament discriminatoriu al Dante în raport cu comercianţi cu amănuntul de produse de larg consum, care reprezintă concurenţi direcţi ai companiei, în calitate de comerciant de produse de larg consum.

În cadrul investigaţiei s-au efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei Dante International SA, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practice anticoncurenţiale analizate.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor”, conform anunţului Concurenţei.
 

Etichete: emag,investigatie,abuz

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.