Business Hi-Tech

Compania SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, şi-a majorat afacerile cu 16% în 2020, până la 57 mil. lei. Pe piaţa locală, compania are peste 300 de ingineri software şi planuri de recrutare

Manel Ballesteros, CEO SII România

Manel Ballesteros, CEO SII România

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.06.2021, 16:57 466

SII România, companie specializată în servicii şi soluţii IT, a înregistrat afaceri de aproximativ 57 de milioane de lei la finalul anului trecut, în creştere cu 16% faţă de anul precedent, iar pentru anul în curs reprezentanţii estimează o creştere de circa 20% a cifrei de afaceri, arată un comunicat transmis de companie.

„Pentru a contracara efectele pandemiei, am definit un set de măsuri luând în calcul aspectele esenţiale ale businessului: echipa, partenerii şi evoluţia financiară a companiei. Astfel, am îmbunătăţit pachetul de beneficii oferit colegilor şi am facilitat şi promovat modul de lucru de acasă. Pentru partenerii noştri am menţinut preţul serviciilor, am flexibilizat temporar termenele de plată şi am crescut nivelul serviciilor de suport acordate în procesul acestora de digitalizare. Vom aplica în continuare aceste măsuri, cu diferite niveluri de intensitate”, a spus Manel Ballesteros, CEO SII România.

Pe piaţa locală, SII România operează pe două divizii – inginerie şi digital – iar tehnologiile utilizate în majoritatea proiectelor sunt Java, .Net, PHP, C#, C++, ASP.NET, Python, SQL dar şi altele.

În prezent, în cadrul companiei SII România lucrează peste 300 ingineri software, cu un nivel ridicat de expertiză în mai mult de 40 de tehnologii, cărora li se alătură o echipă de management şi business suport. Iar în continuare, compania are planuri de a mări echipa pentru a susţine cererea de proiecte locale şi globale, au mai spus reprezentanţii SII România.

„Pentru anul acesta, avem în plan creşterea echipei cu mai mult de 150 de ingineri, care vor lucra pe un portofoliu extins de peste 106 proiecte naţionale şi internaţionale, dezvoltate în prezent pentru clienţi locali şi globali.”

În principal, portofoliul de clienţi ai SII România acoperă lideri din industriile IT, banking and finance, energy, automotive, transportation, aerospace and Defence, telco, pentru care compania livrează atât proiecte de digital software, cât şi de software engineering, destinate filialelor locale, dar şi celor internaţionale.

„Echipele din divizia Inginerie a SII Romania livrează servicii de dezvoltare software, testare, mentenanţă şi suport pentru unii din cei mai mari jucatori globali din industriile Automotive, Manufacturing, Transportation, Aerospace and Defense şi altele.”

De asemenea, echipele din divizia Digital livrează servicii complete de dezvoltare software, testare, mentenanţă şi suport pentru companii din industriile IT, Banking and Finance, Energy, Agriculture, Telecommunications.

„Un proiect interesant este o aplicaţie software accesibilă de pe orice dispozitiv mobil, cu ajutorul căreia agenţii de vânzări înregistrează şi vizualizează informaţiile despre comenzi din sistemul SAP. Aplicaţia a fost dezvoltată pentru o companie globală lider in agricultură şi este utilizată în prezent în filialele acesteia din Italia şi Spania”, conform reprezentanţilor SII România.

În continuare, compania are un plan de investiţii în consolidarea echipei locale şi atragerea de noi profesionişti în cadrul SII România. „Astfel, SII Romania pune la dispoziţia angajaţilor posibilitatea de a urma diverse cursuri tehnice sau de soft skills, atât asigurate intern, cât şi prin intermediul partenerilor. Tot anul acesta am lansat programul intern de recomandări – SIIkers Referral Program – prin care angajaţii pot primi până la 800 euro net pentru acoperirea unei poziţii deschise prin recomandarea lor directă.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO