Business Hi-Tech

Coda Intelligence, un start-up de tehnologie din zona de cyber security, a atras o finanţare de 800.000 de euro. Fondurile Early Game Ventures şi ROCA X, principalii investitori

 Coda Intelligence, un start-up de tehnologie din zona de...

Autor: Cristina Bellu

15.06.2020, 12:38 1271

Coda Intelligence, un start-up de tehnologie din zona de cyber security, a primit 800.000 de euro în cea mai recentă rundă de finanţare accesată, la care au participat Early Game Ventures, ROCA X şi Marius Alexe ca angel investor.

Noul plasament ridică investiţia disponibilă pentru această etapă de dezvoltare a start-up-ului la circa un milion de euro, fondul având ca destinaţie expansiunea produsului CODA Footprint în Statele Unite, o platformă de cyber security dedicată IMM-urilor, şi licenţierea acesteia pe piaţa din America.

„Platforma Footprint reprezinta o oportunitate pentru ecosistemul de parteneri format din furnizorii de servicii IT externalizate (MSP – Managed Service Providers), oferindu-le acestora capacitatea de a livra servicii de tip managed cyber security services clientilor lor din orice cloud privat sau public,  fara a angaja investitii masive in echipe de ethical hacking, construite cu experti extrem de rari si totodata scumpi la nivel mondial. Mai mult, nivelul de automatizare al platformei, face ca aceasta sa fie extrem de scalabila, lucru de asemenea dificil in economia actuala”, transmite Cristian Săndescu, CTO şi cofondator CODA Intelligence.

Produsul CODA Footprint este finalizat si urmeaza a fi lansat catre un numar select de clienti, avand un roadmap de dezvoltare pentru urmatoarele 18 luni. „Impreuna cu o serie de furnizori de servicii IT din US finalizam un program de beta testing pentru a valida impreuna toate fluxurile operationale necesare, astfel incat in urmatoarele 30 de zile sa putem lansa si scala produsul pentru piata americană”, adaugă Mihnea Călin, COO şi cofondator CODA Intelligence.

ROCA X, proiect destinat afacerilor disruptive la început de drum, mizează în această tranzacţie pe backgroundul tehnic al fondatorilor CODA Intelligence şi abilitatea acestora să sintetizeze ani de expertiză în cyber security într-o soluţie unică şi uşor de utilizat.

„Amploarea pe care a luat-o digitalizarea a adus la suprafaţă şi multe vulnerabilităţi şi riscuri cibernetice. CODA Footprint e o soluţie eficientă atât ca instrument tech, pentru că automatizează procesul de consultanţă în cyber security, dar şi economic, fiindcă lărgeşte accesul la o nişă îngustă de expertiză, în care cererea depăşeşte oferta”, completează Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

Acesta este al şaselea startup în care ROCA X s-a implicat în acest an.

Folosind cele mai recente tehnologii de tip Machine Learning si Big Data, produsul CODA Footprint analizează sistemul informatic al companiei utilizatoare şi îi alcătuieşte o amprentă dinamică de securitate, care ţine cont inclusiv de fluxurile de informaţii electronice care circulă în sistem zi de zi.

„Am finalizat această investiţie într-o perioadă dificilă economic dar credem ca viitorul aparţine antreprenorilor curajoşi şi super-deştepţi”, declară Radu Stoicoviciu, Partener Early Game Ventures.

În acest moment, CODA Intelligence îşi desfăşoară activitatea din cele două sedii ale sale din Bucureşti şi respectiv Boston, SUA. Pentru a accede pe piaţa din SUA, startupul are în derulare un program BETA cu o suită de parteneri tip MSP (Managed Service Providers) alături de care testează implementarea tehnologiei dezvoltate, a cărei perfectare a necesitat patru ani de eforturi susţinute din partea echipei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO