Business Hi-Tech

Coada pentru iPad la Luvru a depasit-o pe cea pentru Mona Lisa

Coada pentru iPad la magazinul din interiorul muzeului Luvru a depasit-o pe cea pentru Mona Lisa
29.05.2010, 09:40 62

In subsolul muzeului parizian Luvru, coada de asteptare pentrunoul model dezvoltat de Apple, iPad, a depasit-o pe cea pentruintrarea la celebrul tablou Mona Lisa, scrie Business Week.

Sute de oameni s-au asezat la rand in fata magazinului care urmasa vanda gadgetul companiei americane, in cadrul centruluicomercial Carrousel du Louvre, din complexul comercial. Vineri afost prima zi de vanzare a tabletei in afara SUA, respectiv inAustralia, Canada, Japonia si sase state europene. La Sidney, faniiApple au infruntat frigul toamnei pentru a cumpara un iPad, in timpce la Tokyo, oamenii au asteptat pana la 40 de ore pentru a face oachizitie.

Apple a vandut un milion de iPad-uri in SUA, in doar 28 de zilede la lansare, volum de vanzari la care a ajuns cu iPhone in 74 dezile. Anul acesta, compania americana estimeaza ca va vinde 8milioane de iPad-uri, din care circa 40% in Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO