Business Hi-Tech

Ce spune şeful Lenovo România despre impactul local al preluării Motorola Mobility

Aurel Neţin, country manager al Lenovo România, Bulgaria şi Moldova

Aurel Neţin, country manager al Lenovo România, Bulgaria şi Moldova

Autor: Adrian Seceleanu

30.01.2014, 20:15 732

Tranzacţia de 2,9 mld. $ prin care grupul chinez Lenovo a preluat de la Google divizia de telefoane mobile Motorola Mobility ar putea determina creşterea echipei locale a companiei - la fel ca în cazul achiziţiei diviziei de servere a IBM, însă momentan discuţiile sunt „premature” în ambele situaţii câtă vreme preluările nu sunt finalizate, a declarat pentru ZF Aurel Neţin, country manager al Lenovo România, Bulgaria şi Moldova. „E prematur să discutăm acest subiect. Urmează să vedem ce ar reprezenta la nivel de România oamenii de la IBM sau de la Motorola a căror preluare ar face parte din acest acord”, a spus Neţin. El a adăugat că Lenovo România avea în plan angajarea unui om în condiţiile în care compania are în plan să lanseze pe plan local, în prima jumătate a acestui an, smartphone-urile lansate sub brand propriu de firmă.

„Lansarea smartphone-urilor în România va fi însoţită de cel puţin un om nou”, a spus Neţin, adăugând că se aşteaptă să aibă o imagine asupra impactului local al tranzacţiilor cu Motorola şi IBM până la începutul noului an fiscal al Lenovo, în aprilie.

Google a încheiat un acord de vânzare a diviziei de telefoane mobile Motorola Mobility către grupul chinez Lenovo, pentru 2,91 mld. dolari. Compania chineză sare astfel pe locul trei în topul global al vânzărilor de smartphone-uri, după Samsung şi Apple. Google a plătit 12,5 mld. $ în 2012 pe Motorola Mobility, dar incursiunea în acest business nu a fost una de succes, vânzările modelelor proprii fiind limitate, iar mutarea a iritat companiile din ecosistemul Android. Lenovo a achiziţionat săptămâna trecută şi divizia producătoare de servere a IBM. Grupul chinez a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de PC-uri, după ce în 2005 a preluat divizia de computere personale a IBM.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO