Business Hi-Tech

Ce aduce nou sistemul de operare iPhone 4.0: atac direct la adresa Adobe si lovitura sub centura Google

Ce aduce nou sistemul de operare iPhone 4.0: atac direct la adresa Adobe si lovitura sub centura Google
11.04.2010, 16:17 40

Noul sistem de operare iPhone 4.0 vine cu o serie de modificaricare aduc atingere rivalilor Apple, scrie The Telegraph.

Conform blogului lui Shane Richmond, editorialist in cadrulpublicatiei britanice, lupta dintre Apple si Adobe s-a intensificatsaptamana trecuta, producatorul de telefoane iPhone anuntand caaplicatiile dezvoltate cu ajutorul programului Flash ProfessionalCD5 - realizat de Adobe - risca sa nu mai fie acceptate inmagazinul online iTunes.

Decizia vine pe fondul tensiunilor dintre Apple si Adobe,producatorul american acuzand dezvoltatorul platformei Flash ca nus-a grabit deloc sa ofere suport pentru produsele realizate deApple, branduri importante precum iPhone, iPod sau iPad neputandrula continut multimedia in format flash, cel mai utilizat formatpentru astfel de continuturi pe mediul online.

De asemenea, sistemul de operare iPhone 4.0 are un update sipentru browserul Safari, butonul de cautare "Google" fiind schimbatin "Search". Aceasta mutare ar putea fi doar una simbolica sau arputea fi un semn ca Apple planuiestesa inlocuiasca motorul decautare Googe, folosit de browserul internet, cu cel oferit de altecompanii precum Microsoft.

Pe langa aceste update-uri de soft, Apple a facut si schimbarila magazinul online iTunes, noile modificari nemaipermitandtelefoanelor Pre de la Palm sa se sincronizeze cu conturileiTunes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO