Ce aduce nou sistemul de operare iPhone 4.0: atac direct la adresa Adobe si lovitura sub centura Google

Ziarul Financiar 11.04.2010

Noul sistem de operare iPhone 4.0 vine cu o serie de modificari care aduc atingere rivalilor Apple, scrie The Telegraph.

Conform blogului lui Shane Richmond, editorialist in cadrul publicatiei britanice, lupta dintre Apple si Adobe s-a intensificat saptamana trecuta, producatorul de telefoane iPhone anuntand ca aplicatiile dezvoltate cu ajutorul programului Flash Professional CD5 - realizat de Adobe - risca sa nu mai fie acceptate in magazinul online iTunes.

Decizia vine pe fondul tensiunilor dintre Apple si Adobe, producatorul american acuzand dezvoltatorul platformei Flash ca nu s-a grabit deloc sa ofere suport pentru produsele realizate de Apple, branduri importante precum iPhone, iPod sau iPad neputand rula continut multimedia in format flash, cel mai utilizat format pentru astfel de continuturi pe mediul online.

De asemenea, sistemul de operare iPhone 4.0 are un update si pentru browserul Safari, butonul de cautare "Google" fiind schimbat in "Search". Aceasta mutare ar putea fi doar una simbolica sau ar putea fi un semn ca Apple planuiestesa inlocuiasca motorul de cautare Googe, folosit de browserul internet, cu cel oferit de alte companii precum Microsoft.

Pe langa aceste update-uri de soft, Apple a facut si schimbari la magazinul online iTunes, noile modificari nemaipermitand telefoanelor Pre de la Palm sa se sincronizeze cu conturile iTunes.