Business Hi-Tech

Blocaj pe piata de imprimante din cauza sectorului public

08.03.2009, 17:17 29

CEEmark Romania, subsidiara locala a producatorului american de imprimante si multifunctionale Lexmark, considera ca a existat o stagnare aproape totala a pietei imprimantelor si multifunctionalelor la inceputul anului curent.

"In primele doua luni a fost un blocaj cvasitotal in sectorul public si o atitudine de prudenta si de asteptare in segmentul corporate privat. Pentru produsele de consumer se poate aprecia intr-adevar o reorientare spre produsele ieftine", a declarat Daniel Stefan, directorul CEEmark Romania.
Stefan considera ca multifunctionalele inkjet vor ramane si in acest an produsele cele mai vandute ale companiei.
CEEmark Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 23,7 mil. euro in 2008, in scadere cu aproape 3% fata de anul precedent. Daniel Stefan a precizat ca rulajul pentru 2009, estimat initial in crestere fata de 2008, nu a fost inca revizuit. El nu a oferit o valoare exacta a cifrei anticipate.
"In ultimii cinci ani, rata medie anuala de crestere a fost de 30-40%, peste media pietei, insa nu cred ca ne vom mai intalni cu aceste ritmuri de crestere. Pentru urmatorii doi ani speranta mea este sa mai fie crestere."
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO