Blocaj pe piata de imprimante din cauza sectorului public

Autor: Andrei Constantinescu 08.03.2009

CEEmark Romania, subsidiara locala a producatorului american de imprimante si multifunctionale Lexmark, considera ca a existat o stagnare aproape totala a pietei imprimantelor si multifunctionalelor la inceputul anului curent.

"In primele doua luni a fost un blocaj cvasitotal in sectorul public si o atitudine de prudenta si de asteptare in segmentul corporate privat. Pentru produsele de consumer se poate aprecia intr-adevar o reorientare spre produsele ieftine", a declarat Daniel Stefan, directorul CEEmark Romania.
Stefan considera ca multifunctionalele inkjet vor ramane si in acest an produsele cele mai vandute ale companiei.
CEEmark Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 23,7 mil. euro in 2008, in scadere cu aproape 3% fata de anul precedent. Daniel Stefan a precizat ca rulajul pentru 2009, estimat initial in crestere fata de 2008, nu a fost inca revizuit. El nu a oferit o valoare exacta a cifrei anticipate.
"In ultimii cinci ani, rata medie anuala de crestere a fost de 30-40%, peste media pietei, insa nu cred ca ne vom mai intalni cu aceste ritmuri de crestere. Pentru urmatorii doi ani speranta mea este sa mai fie crestere."