Business Hi-Tech

Blackberry şi-a lansat astăzi pe piaţa din India cel mai performant smartphone

Blackberry şi-a lansat astăzi pe piaţa din India cel...

Autor: Andreea Anghel

25.02.2013, 15:58 933

Compania canadiană Blackberry şi-a lansat astăzi în India smartphone-ul Z10 din gama BlackBerry 10. Telefonul costă 43.490 de rupii (aproximativ 610 euro) şi va fi disponibil în magazine începând de miercuri.  Telefonul se află deja la vânzare în Marea Britanie şi Canada şi urmează a fi lansat în Statele Unite la mijlocul lunii martie.

Blackberry Z10 este un model cu ecran tactil de 4,2 inci, o rezoluţie de 1280 x 768, procesor dual-core la 1,5 GHz, 2GB de RAM, stocare internă de 16GB, slot pentru carduri MicroSD de până la 32 GB, baterie de 1800 mAh care poate fi schimbată de utilizator, cameră foto de 8MP care poate înregistra clipuri 1080p, şi o cameră frontală de 2MP care poate înregistra clipuri la calitate 720p. Telefonul pare să fie o clonă de iPhone 5.

Rivalii noului smartphone Blackberry pe piaţa indiană sunt Apple iPhone şi telefoanele din seria Samsung Galaxy.

Până anul trecut, BlackBerry a fost pe locul trei pe piaţa de smartphone-uri din India, cu o cotă de piaţă de peste 10%. Trimestrul trecut însă, cota de piaţă a grupului canadian a scăzut cu aproximativ 5%, plasându-l pe locul cinci. Apple s-a clasat pe locul şase, potrivit Canalys, o firmă de consultanţă din Singapore.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO