Business Hi-Tech

Blackberry scade pe bursă după ce pierde un contract pentru 10.000 de telefoane

Blackberry scade pe bursă după ce pierde un contract...

Autor: Andreea Anghel

12.02.2013, 20:48 335

Preţul acţiunilor companiei canadiene Blackberry a scăzut  cu 3,8% după ce retailerul american de bricolaj Home Depot a anunţat că va schimba telefoanele  Blackberry ale directorilor executivi şi managerilor cu iPhone, telefoane produse de Apple, scrie Reuters.

Anunţul este un eşec pentru Blackberry care se luptă să-şi menţină portofoliul actual de clienţi, compus în mare parte din mari corporaţii şi agenţii guvernamentale. În încercarea de a recâştiga clienţii care au plecat către Apple şi Samsung, compania a lansat pe 30 ianuarie două noi modele de smartphone din gama Blacberry 10, unul cu ecran tactil, numit Z 10 şi un altul care are şi ecran tactil şi o tastaură completă, denumit Q 10.

Acţiunile Blackberry se tranzacţionează acum la un preţ de 15,86 dolari pe unitate (11,83 euro). Decizia luată de retailerul american Home Depot umbreşte succesul pe care noul smartphone Z10 l-a avut la debutul său pe piaţa Emiratelor Arabe Unite. De la lansarea celor două telefoane, Blackberry a avut succes în Marea Britanie şi Canada.

Retailerul Home Depot urmează să înlocuiască telefoanele Blackberry cu telefoanele iPhone unui număr de 10.000 de angajaţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Home Depot.

Managementul Blackberry a refuzat să comenteze decizia Home Depot Reprezentanţi ai companiei au precizat în schimb într-un e-mail că au observat o creştere a cererii pentru noile telefoane.

“Avem peste 2.700 de companii  din America de Nord care s-au înscris pe listă pentru telefoanele Blackberry 10. Credem că Blackberry este şi va continua să fie cea mai bună alegere de smartphone pentru categoria business”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei.

Telefoanele Blackberry de nouă generaţie nu sunt încă disponibile pe piaţa din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO