Business Hi-Tech

Beckers, şeful Telekom: Primele rezultate după rebranding, încurajatoare

Nikolai Beckers

Nikolai Beckers

Autor: Adrian Seceleanu

22.12.2014, 00:07 681

Primele rezultate ale celui mai important rebranding din industria locală de comunicaţii, trecerea Cosmote şi Romtelecom la Telekom în toamna acestui an, sunt „încurajatoare“, dar un bilanţ relevant va fi putea fi realizat doar după şase luni, a declarat într-un interviu pentru ZF Nikolai Beckers, CEO al grupului de companii.

„În acest moment înregistrăm o evoluţie încurajatoare a mai multor indicatori. Numărul de clienţi pentru pachetele de servicii fix-mobil a crescut de patru ori în ultimele patru luni. Am observat şi că o jumătate dintre clienţii noi care au achiziţionat servicii mobile cu abonament sunt din rândul celor care au achi­zi­ţionat asemenea pachete în ultimele şase luni“, a afirmat Beckers. „Pe segmentul de servicii TV am înregistrat o creştere importantă a bazei de clienţi, cu 44.000 de noi clienţi pe toate platformele TV, începând cu luna septembrie. Observăm cu atenţie evoluţia businessului şi reacţia pieţei după rebranding“, a adăugat el.

Trecerea Cosmote şi Romtelecom la brandul Telekom în luna septembrie a acestui an, un pariu uriaş pe România al gigantului german Deutsche Telekom, a avut un buget de aproape 15 milioane de euro.

Anul 2014 a fost unul plin de provocări pentru grupul Telekom, spune Nikolai Beckers. „Am fost nevoiţi să administrăm în paralel mai multe procese complexe: integrarea operaţională a companiilor, rebrandingul, dar şi activităţile obşnuite, la care s-au adăugat şi măsuri fiscale şi de reglementare neoprevăzute care ne-au obligat să ne reevaluăm planurile iniţiale şi au pus o presiune considerabilă pe obiectivele noastre de business.“

Citiţi în ediţia de marţi a ZF un interviu cu Nikolai Beckers, CEO al grupului Telekom România

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO