Business Hi-Tech

Avnet vrea in doi ani locul 1 pe distributie IT

01.06.2007, 18:55 32

Compania Avnet Technology Solutions, parte a grupului american Avent, unul dintre cei mai mari jucatori din distributia globala IT, cu afaceri de 14,25 mld. $ in anul fiscal 2005, si-a deschis un birou in Romania si tinteste locul 1 de pe piata locala.
"Vrem sa ajungem numarul unu de pe piata locala de distributie IT, intr-un termen de doi ani. Una dintre posibilitatile pe care le avem in vedere este si achizitia unei companii locale", a declarat vicepresedintele firmei, Dieter Lott.
Primii doi jucatori de pe piata locala de distributie IT sunt Tornado Sistems si Omnilogic, fiecare cu afaceri de peste 100 mil. euro in 2006. "Industria IT locala avanseaza cu 15-20% anual, in timp ce ritmul de crestere al distributiei in acest sector este dublu. Credem ca, odata cu deschiderea biroului din Bucuresti, Avnet isi va consolida pozitia in Europa de Est in domeniul distributiei IT", a adaugat Lott. El a spus ca firma evalueaza in prezent intrarea in Bulgaria si Slovenia.
"Credem ca experienta acumulata pe alte piete din Europa Centrala si de Est, cum ar fi Polonia sau Slovacia, ne va ajuta sa avem acelasi succes si pe piata romaneasca. Cererea de servicii cu valoare adaugata in domeniul IT este in continua crestere in Romania si vrem sa nu pierdem aceasta oportunitate", a mai spus Lott. Avnet este unul dintre cei mai mari distribuitori internationali de componente electronice, componente pentru calculatoare personale, solutii si servicii tehnologice, cu peste 250 de locatii care deservesc 70 de state si este cel mai mare distribuitor de produse IBM si AMD din lume. Firma va incepe sa distribuie AMD in Romania in circa doua luni.
"Prin lansarea operatiunilor Avnet in Romania, canalul de distributie indirecta al IBM se consolideaza prin prezenta unui partener foarte puternic, cu experienta de peste 50 de ani in sectorul IT, cu resurse importante atat financiare, cat si tehnice si logistice. Venirea Avnet pe piata locala este un semnal puternic al interesului pe care firme de distributie internationale au inceput sa-l aiba pentru potentialul industriei IT din Romania", a declarat directorul IBM Romania, Mihai Tudor.
Avnet Technology Solutions Romania SRL are acum trei angajati, schema de personal urmand sa fie completata cu alti 12.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO