Business Hi-Tech

Aurel Neţin, Lenovo: Piaţa de PC-uri a stagnat la nouă luni. În trim. III s-au vândut 207.000 de unităţi

Aurel Neţin, country manager al Lenovo România, Bulgaria şi Republica Moldova

Aurel Neţin, country manager al Lenovo România, Bulgaria şi Republica Moldova

Autor: Adrian Seceleanu

17.11.2015, 00:08 305

Competiţia de pe piaţa locală de smartphone-uri şi tablete este una foarte dură, iar jucătorii locali au început să „obosească“.

Piaţa locală de PC-uri a stagnat în primele nouă luni din acest an după ce vânzările au scăzut în al doilea şi al treilea trimestru, conform datelor datelor companiei de analiză IDC.

„În al treilea trimestru (calendaristic) s-au vândut aproximativ 207.000 de PC-uri. Piaţa este constantă. A fost primul trimestru calendaristic care a adus o creştere de 15% de la an la an, după care încet încet piaţa a scăzut, iar dacă facem un bilanţ vânzările sunt egale cu cele de anul trecut, nici nu au crescut, nici nu au scăzut. În al doilea şi al treilea trimestru scăderea a fost de 4-5% de la an la an, nu au fost mişcări puternice. Dacă iniţial se estima o creştere de 7-8% a pieţei de PC-uri, acum ceea ce vedem este o stagnare”, a declarat pentru ZF Aurel Neţin, country manager al Lenovo România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO