Business Hi-Tech

Atenţie! O nouă generaţie de viruşi vă poate infecta calculatorul fără să ştiţi prin e-mail-uri fără fişiere ataşate

Atenţie! O nouă generaţie de viruşi vă poate infecta calculatorul prin e-mail-uri fără fişiere ataşate

Autor: Alexandru Stefan Matei

02.02.2012, 12:08 4374

O nouă generaţie de viruşi vă poate infecta calculatoarele fără să ştiţi prin intermediul e-mail-urilor. Ce îi face mai periculoşi este faptul că nu trebuie descărcat un ataşament pentru a vă virusa computerul, scrie Daily Mail.

Utilizatorul nu va fi prevenit de existenţa virusului, iar singurul mesaj care va apărea atunci când daţi click pentru a deschide mesajul este "loading".

E-mailul descarcă automat virusul în calculator atunci când daţi click pentru a-l deschide. E-mailurile nu conţin viruşi aşa că reuşesc să treacă de programele de securitate. Experţii spun că acest virus deschide o nouă cale, "destul de periculoasă".

"Acest tip de mesaje spam îi poate afecta chiar şi pe cei mai precauţi utilizatori, care nu deschid e-mailuri care conţin ataşamente sau linkuri şi care vin de la persoane necunoscute", spun experţii în securitate ai firmei Eleven Research Team.

Generaţiile anterioare de viruşi sau troieni necesitau deschiderea unor ataşamente, cel mai des un document precum PDF-urile.

Pentru a reduce riscul de a vă infecta calculatorul, trebuie să ridicaţi la maximum setările de securitate pentru e-mailuri ale antivirusului şi să vă instalaţi cele mai noi variante ale browserelor de internet, care sunt mai bine protejate împotriva viruşilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO