Business Hi-Tech

Asus şi-a diversificat portofoliul cu o cameră web comandată de pe smartphone, un aspirator robotizat şi o soluţie software de control prin gesturi a electronicelor

Asus şi-a diversificat portofoliul cu o cameră web...

Autor: Ioana Nita

03.10.2014, 20:00 483

Compania taiwaneză Asus, cunoscută în principal pentru producţia de electronice – laptop-uri, desktop-uri, tablete, telefoane mobile, monitoare şi proiectoare, precum şi pentru producţia de componente PC – plăci de bază, plăci video, unităţi optice, audio şi multimedia şi echipamente de reţelistică, şi-a diversificat portofoliul intrând şi pe piaţa dispozitivelor inteligente cu două produse proprii – camera web  AiCam şi aspiratorul robotizat E-Cleaner, dar şi cu o soluţie software Xtion PRO cu ajutorul cărora se pot controla prin gesturi diferite echipamente – PC-uri, televizoare etc.

”Xtion PRO este o soluţie PC profesională pentru detectarea mişcărilor care utilizează un senzor infraroşu şi o tehnologie adaptivă de detecţie în adâncime pentru a capta, în timp real, mişcările corpului, făcând mai precisă urmărirea acestora. Soluţia Xtion PRO vine cu set de instrumente de dezvoltare pentru a facilita munca întreprinzătorilor care doresc să-şi creeze propriile aplicaţii bazate pe gesturi, fără a fi necesar să apeleze la algoritmi complecşi de programare”, au explicat reprezentanţii Asus România.

Cu ajutorul soluţiei Xtion PRO, se pot dezvolta diferite tipuri de aplicaţii, fiindcă aceasta permite pentru controlarea unei interfeţe grafice printr-o serie de funcţii, precum apăsarea, click-ul, încercuirea, ondularea etc. De asemenea, soluţia Xtion PRO permite dezvoltatorilor să urmărească mişcarea întregului corp, ceea ce o face ideală pentru jocuri, suportând în acelaşi timp recunoaşterea mai multor jucători.

Soluţia este folosită de Asus, dar şi de clienţi din diferite industrii, cum ar fi semnalizarea digitală, jocuri, educaţie, robotizată, medicină, realitate augmentată, scanare 3D sau industria auto, tehnologia fiind dezvoltată în urmă cu trei ani.

Webcam controlat prin smartphone şi aspirator robot

Asus urmează să lanseze o cameră web – AiCam - prin intermediul căruia utilizatoriii vor putea să vadă direct pe smartphone ce se întâmplă acasă în lipsa lor în cazul în care aceştia au spre exemplu un copil pe care vor să îl supravegheze. Datele vor fi stocate în cloud, imaginile putând fi astfel accesate direct de pe smartphone în timp real. Utilizatorii vor avea instalată o aplicaţie dedicată instalată pe telefonul mobil, iar aceştia vor putea de asemenea să vorbească cu cei care sunt filmaţi sau chiar să pună muzică, au explicat şi demonstrat reprezentanţii Asus în cadrul unei întâlniri cu presa din Europa, organizată de Consiliul pentru dezvoltarea comerţului exterior din Taiwan (TAITRA).

”AiCam va fi disponibilă pentru început în Asia şi avem în plan, ca de anul viitor, aceasta să fie disponibilă şi pentru consumatorii români”, au precizat oficialii Asus România.

Aspiratorul robotizat E-Cleaner, care aspiră singur fără a fi dirijat de utilizator, este deja comercializat pe pieţele internaţionale, compania taiwaneză urmând să îl aducă în curând şi în Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO