Business Hi-Tech

Asesoft Distribution incearca sa se extinda cat mai repede in Balcani

22.11.2005, 19:38 29

Distribuitorul de echipamente IT&C Asesoft Distribution, parte a grupului Asesoft, are in plan pentru anul viitor continuarea extinderii regionale, a declarat Iulian Stanciu, director general.

"Dupa inaugurarea unei filiale la Belgrad, in cursul anului viitor vom consolida afacerea pe aceasta piata si vom deschide inca o filiala la Sofia. Aceasta extindere va continua si pe termen mediu, in prima faza in tarile din jur, dupa care vom dezvolta si un nod logistic international in Amsterdam sau Dubai", a explicat pentru ZF Stanciu.

Asesoft Distribution aniverseaza in aceasta luna cinci ani de la infiintare, timp in care a ajuns la o cifra de afaceri estimata de 50 mil. dolari (aproximativ 42,8 mil. euro) in 2005, in crestere accentuata fata de anul anterior cand a avut vanzari de 30 mil. dolari (aproximativ 25,7 mil. euro, la rata actuala), conform conducerii companiei.

Printre partenerii companiei din sectorul retail se numara Media Galaxy, emag, Best Computers, iar printre furnizorii de servicii bancare ABN AMRO si Citibank. Compania olandeza Frans Maas asigura logistica.

Cresterea veniturilor Asesoft Distribution se datoreaza numarului mare de parteneriate cu producatorii de componente si echipamente IT&C: Princeton (pentru memorii de la cele normale la memorii specializate), Nanya, Horizon (monitoare CRT si LCD), Galaxy (producator de placi video), Delux (carcase, surse, webcam, boxe, mouse, tastaturi) Speeze (coolere, accesorii, carcase, surse, IP-Time, echipamente de retea), V-Mark (UPS), Miyako (sisteme audio complete 2.1 si 5.1). Asesoft a incheiat parteneriate oficiale si cu Asrock, Flybook, Western Digital, Samsung, LG, Microsoft, HIS si distribuie de asemenea produse AMD, Sony, Maxtor, Gigabyte. "In acest an compania a inaugurat un centru de distributie in Bucuresti de peste 3.000 mp", a mai declarat Iulian Stanciu.

Asesoft nu are deocamdata in plan achizitii pe piata sau intrarea pe retail.

"Concurenta este mare pe o piata relativ mica, dar cu un potential de dezvoltare bun. Asesoft Distribution ramane o companie dedicata exclusiv distributiei. Cred ca retailul si distributia sunt doua modele de afaceri diferite, cu toate ca se lucreaza cu aceleasi produse. Vom continua sa dez voltam afacerea de distributie atat prin largirea gamei de produse, cat si prin deschiderea unor segmente noi de clienti", a explicat directorul companiei Asesoft Grup, din care face parte Asesoft Distribution, a incheiat anul 2004 cu o cifra de afaceri de 61,4 milioane de dolari. Din grup fac parte alte sase companii cu activitate in zona serviciilor IT, e-gouvernment, automatizari, integrare de sisteme audio-video, aplicatii de business si CRM, web-design. La acestea se adauga o companie de media si clubul de baschet Asesoft.

Grupul Asesoft a fost infiintat in anul 1997 si are ca actionar principal pe omul de afaceri Sebastian Ghita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO