Business Hi-Tech

Apple si Microsoft, premianti

06.01.2003, 00:00 14

Sfarsitul fiecarui an constituie un bun moment de reflectie si pentru jurnalisti. Unii fac bilanturi, altii acorda premii virtuale. Cativa ziaristi americani s-au gandit sa "recompenseze" cateva firme mari de IT cu un trofeu mai putin obisnuit, pentru cele mai dubioase realizari, scrie CNN.com. Printre ele s-au aflat si producatorul de calculatoare Apple Computer si gigantul industriei de software, Microsoft.
Apple castiga detasat in viziunea ziaristilor americani premiul "Design similar cu un Picasso si pret pe masura" pentru ultimul model de computer iMac, "cel ca o jumatate de pepene tras in teapa". Pentru un astfel de design trebuie sa scoti din buzunar insa, daca vrei sa-ti cumperi un iMac, nu mai putin de 1.499 de dolari. Ce primesti in schimb in afara design-ului? O configuratie care include un procesor de 700 MHz si o unitate de imscriptionare a CD-urilor.
Microsoft a primit trofeul "Avocatii din toata lumea te iubesc" pentru suita aproape nesfarsita de procese. Potrivit site-ului CNN, ultimul episod s-a derulat in saptamana Craciunului cand o firma britanica producatoare de telefoane mobile a dat in judecata Microsoft acuzand firma lui Bill Gates de incalcarea unor drepturi de proprietate intelectuala.
Tot Microsoft, de data aceasta prin produsul sau Windows XP, a mai primit premiul "In lucru" pentru actualizarile frecvente pe care sistemul de operare le solicita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO