Business Hi-Tech

Antreprenorul Dan Boabeş şi-a vândut toate acţiunile la platforma de mobilitate CityLink

Dan Boabeş

Dan Boabeş

Autor: Adrian Seceleanu

24.08.2021, 00:00 149

Antreprenorul Dan Boabeş, cofondator al platformei de mobilitate urbană CityLink, care le oferă utilizatorilor spre închiriere printr-o aplicaţie mobilă maşini şi biciclete - de la câteva minute până la zile sau săptămâni - şi-a vândut toate acţiunile din cadrul proiectului lansat în anul 2020. „Tocmai mi-am vândut ultimele mele acţiuni din cadrul Citylink - un proiect cu foarte multe provocări”, a scris Boabeş pe reţeaua socială LinkedIn.

“În urmă cu trei ani, am avut prima discuţie despre acest proiect cu investitori. Am lansat 16 luni mai târziu şi în prezent Citylink este activ în 3 ţări, oferind servicii de partajare a maşinilor/bicicletelor  într-o singură aplicaţie. Sunt foarte mândru de asta şi de echipa care a construit o platformă foarte fiabilă”, a adăugat el. Contactat de ZF, Boabeş nu a oferit detalii suplimentare despre tranzacţie.

Conform datelor de la Registrul Comerţului el mai deţinea 4% din acţiunile companiei din spatele CityLink - Concept Apps Development, care a avut în 2020 afaceri de 2,5 mil. lei, cu o pierdere netă de 3,8 mil. lei, de trei ori mai mare decât în 2019. Cei mai mari acţionari din companie sunt fondul de investiţii Neogen controlat de Călin Fusu (40%) şi compania Lomb Trading din Estonia (43%), conform datelor de la Registrul Comerţului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO