Business Hi-Tech

Afacerile GeCAD NET vor atinge 3,5-3,6 mil. euro în acest an, în creştere cu 15%

Afacerile GeCAD NET vor atinge 3,5-3,6 mil. euro în acest an, în creştere cu 15%

Radu Georgescu, omul de afaceri care controlează GeCAD

Autor: Adrian Dumitrache, Adrian Seceleanu

07.12.2012, 00:05 448

GeCAD NET va încheia acest an cu afaceri de 3,5-3,6 mil. euro, de la 3,1 milioane în 2011, pe fondul majorării numărului de clienţi IMM-uri cu 20% şi al avansului cererii de soluţii de tip cloud computing, a declarat directorul general al firmei, Şerban Prejoianu, într-o conferinţă.

"În cursul acestui an, GeCAD NET a avut o creştere a cereri de soluţii de tip cloud computing cu 120% faţă de 2011. Principalul argument al clienţilor locali a fost mobilitatea. Aceştia vor să aibă acces în orice moment şi în orice loc la datele şi aplicaţiile companiei", a spus Prejoianu, care a adăugat că soluţiile Microsoft au o pondere de 40% din veniturile companiei.

"În 2012 ne-am mărit portofoliul de clienţi cu nume din industrii diferite şi putem spune acum că acoperim aproape toate segmentele de business. În 2012 printre noii noştri clienţi putem menţiona: ADM Farm, Upetrom, Samax România, Doosan IMGB, Proiect CF Bucureşti, Alum Tulcea, Bergenbier şi EnergoBit", a spus şeful companiei.

Cu o rată de retenţie a clienţilor de 97%, GeCAD NET a consemnat în acest an o creştere a cererii firmelor locale de soluţii de comunicare în public cloud, productivitate, infrastructură şi servicii IT.

Compania a lansat ieri sistemul de cloud privat SystemV - un produs "la cheie" pentru IMM-uri, care reprezintă intrarea GECAD NET pe piaţa soluţiilor personalizate de cloud computing şi virtualizare.

SystemV este o soluţie de private cloud care include unu sau mai multe servere hardware furnizate de compania Prosys, software de virtualizare (Microsoft Windows Server 2012 with Hyper-V) şi instrumente de management al infrastructurii informatice (Microsoft System Center 2012). "În 2013, GeCAD NET se va concentra pe soluţiile de cloud privat, pe aplicaţiile software pentru business (CRM) şi de virtualizare. De asemenea, rămânem concentraţi şi pe soluţiile de comunicare în public cloud. Anticipez că anul viitor ponderea soluţiilor de tip cloud Computing va reprezenta 10-12% din cifra de afaceri, care se va apropia de patru milioane de euro", a spus şeful companiei.

GeCAD NET este specializată în comercializarea şi implementarea aplicaţiilor software, furnizează opţiuni adecvate de licenţiere, servicii IT integrate, servicii de audit website sau aplicaţie web şi asigură soluţii profesionale de securitate IT.

Înfiinţată în urmă cu 18 ani, societatea are 25 de angajaţi şi peste 1.200 de clienţi. GeCAD NET este companie membră a grupului GeCAD, controlată de omul de afaceri Radu Georgescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO