Business Hi-Tech

Radu Georgescu, Gecad: Bursa locală nu e pregătită pentru companii online

Radu Georgescu, Gecad: Bursa locală nu e pregătită pentru companii online

Autor: Adrian Seceleanu

07.02.2012, 10:04 689

Bursa de Valori din România nu este gata pentru listarea unei companii online, a declarat pentru ZF Radu Georgescu - preşedintele grupului de companii Gecad şi unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori locali.

"Cred că bursa românească nu este pregătită de IPO-uri «pe bune». Mi-aş dori foarte mult ca asta să se schimbe şi cred că ar ajuta puternic mediul economic", a spus Gerogescu, răspunzând astfel unei întrebări a ZF despre momentul în care estimează că în România ar putea avea loc primul IPO al unei companii online.

Pe de altă parte, Radu Georgescu spune că e mai degrabă posibil să vedem listarea în străinătate a unei companii fondate de un român.

"Mai degrabă (vedem un IPO al unei companii online fondate de un român - n. red.). Fie companie online, fie companie de tehnologie sau software pur şi simplu." Întrebat dacă s-a gândit să investească în acţiuni ale reţelei sociale Facebook, care se pregăteşte de listarea pe bursă, Radu Georgescu a răspuns negativ.

"În general investesc în companiile în care pot aduce şi o valoare adăugată, deci nu pe bursă." Georgescu, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români, a vândut de-a lungul timpului mai multe companii pe care le-a creat de la zero unor companii internaţionale, ca Microsoft şi Naspers. El are în vedere listarea unei alte companii, Avangate, pe bursa Nasdaq din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO