Business Hi-Tech

Afacerile CG&GC IT au crescut cu 22%

Afacerile CG&GC IT au crescut cu 22%

Cornel Giurgea, presedintele CG&GC IT

13.09.2007, 18:28 158

Compania de distributie si servicii CG&GC IT a atins un nivel al afacerilor de aproximativ 11 mil. euro in primele opt luni ale anului, in crestere cu 22% fata de nivelul de 8,4 mil. euro inregistrat in aceeasi perioada din 2006.
"Proiectele pe care le vom finaliza in urmatoarele luni ne indreptatesc sa confirmam targetul stabilit la inceputul anului", a declarat pentru ZF Cornel Giurgea, presedintele companiei.
Anterior, compania a estimat atingerea unui cifre de afaceri de 21 mil. euro pana la sfarsitul anului, in crestere cu 35% fata de 2006.
Giurgea a precizat ca cea mai mare parte a cifrei de afaceri si a profitului provine din implementarea solutiilor integrate, care genereaza aproximativ 70% din businessul companiei.
Pe de alta parte, compania a anuntat ca va implementa un sistem informatic integrat la Gerom SA Buzau, cel mai mare producator de geamuri din Romania. Valoarea contractului este de aproximativ 200.000 de euro, au precizat oficialii CG&GC IT.
Sistemul informatic presupune adoptarea solutiei ERP (enterprise resource planning) Microsoft Dynamics Nav, proces pentru care CG&GC IT va colabora cu LLP (London Logic Partners) Bucharest, furnizor de servicii de consultanta si solutii informatice. CG&GC IT va asigura pentru Gerom Buzau atat servicii de consultanta IT&C, cat si solutii hardware de infrastructura.
CG&GC IT are in prezent 197 de angajati, in crestere cu 13% fata de 2006. Oficialii companiei estimeaza ca nu vor mai angaja oameni pana la sfarsitul anului. "In iunie am completat echipele din Iasi, Brasov si Timisoara, astfel ca, pentru moment, echipa noastra este completa. Acum ne concentram pe obtinerea certificarilor pentru personalul de vanzari si de service", a precizat Giurgea.
Compania a obtinut anul acesta certificarea de service pentru echipamente HP, care includ PC-uri, laptop-uri, servere, dar si imprimante si copiatoare. Un numar de angajati au obtinut de asemenea certificari de la partenerii Fujitsu Siemens Computers si Microsoft, a mai spus Giurgea.
La inceputul acestui an, oficialii CG&GC IT au declarat ca evalueaza listarea la bursa in 2008 a unui pachet de 30% din companie. Reprezentantii CG&GC IT nu au dorit sa ofere comentarii suplimentare.
Firma a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 15,41 mil. euro (54,3 mil. lei), din care aproximativ 60% a fost generat de vanzarile de echipamente, in timp ce 30% a provenit din servicii IT. Profitul net a fost de 397.281 euro (1,4 mil. lei).
Actionarii companiei sunt Cornel Giurgea (45%), Claudia Giurgea (45%) si Leo Leering (10%). Conform oficialilor companiei, Leo Leering este analist contabil, ce a lucrat in cadrul IBM Canada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO