Business Hi-Tech

Afaceri murdare pe Internet

26.04.2001, 00:00 20



Jonathan Fagan, de profesie comis voiajor, s-a aratat neincrezator atunci cand sotia i-a spus ca pe Internet se poate vinde absolut orice, asa ca s-a gandit sa incerce imposibilul: sa vanda noroi pe Internet.

Spre marea lui surpriza, la numai cateva saptamani de la lansare, site-ul sau, www.pileofmud.com, numara deja 100.000 de vizitatori.

"Mi-am imaginat ca se vor gasi cativa vizitatori, dar in nici un caz nu m-am gandit ca vor fi 100.000," spune Fagan. Desi site-ul s-a bucurat de o audienta numeroasa, cumparatorii au fost doar treisprezece, iar cantitatea de noroi vanduta n-a fost mai mare de 250 de grame.

Fagan povesteste ca nu i-a luat prea mult timp sa puna la punct site-ul pentru ca a folosit un design extrem de simplu. Cat despre instrumentele folosite, el sustine ca nu i-a trebuit decat un computer destul de neperformat.

"Mi-a luat atata timp cam cat ti-ar lua sa dai gata o sticla de vin," marturiseste el. Mai mult i-a luat insa sa stabileasca cum sa incaseze banii celor care comanda noroiul online, dar in cele din urma s-a hotarat sa foloseasca sistemul de plati cu carti de credit al Worldpay.com.

In acest moment, Fagan ia in calcul posibilitatea de a vinde site-ul, insa deocamdata doreste sa-i imbogateasca oferta si cu alte produse traznite de tipul aparatului de hranit carii de lemn sau al cadourilor misterioase fara mister.

Cat despre noroi, Fagan n-are de ce sa se teama ca i se va epuiza stocul, caci el a primit deja doua oferte de la un vecin si de la un fermier din ?ara Galilor.

"Lumea a inceput sa ma cunoasca drept comis-voiajorul care vinde bucati de noroi," spune proprietarul site-ului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO