Business Hi-Tech

Adrian Blidăruş, fondatorul Softelligence: Americanii de la Encora erau hotărâţi să intre pe piaţa din România, discutăm tranzacţia de anul trecut. Am avut şi alte oferte pe masă

Adrian Blidăruş, fondator, Softelligence: România e foarte atractivă în momentul acesta pentru zona de servicii IT, outsourcing şi altfel de servicii IT.

Adrian Blidăruş, fondator, Softelligence: România e foarte atractivă în momentul acesta pentru zona de servicii IT, outsourcing şi altfel de servicii IT.

♦ Grupul american a cumpărat toate acţiunile la un preţ confidenţial. Adrian Blidăruş va rămâne cel puţin doi ani în companie. Softelligence a crescut anul trecut cu 35% şi a ajuns la 300 de angajaţi.

Compania locală de inginerie software Softelligence, una dintre cele mai cunoscute companii antreprenoriale locale, cu aproximativ 300 de angajaţi, a avut mai multe oferte de achiziţie pe masă, dar într-un final a decis să finalizeze negocierile cu americanii de la Encora, cu care discutau despre o posibilă tranzacţie din vara anului trecut.

„Am început în vară, anul trecut, discuţiile, după care ne-am oprit. După care le-am reluat din nou. Am avut mai multe oferte, cred că aceasta este a treia sau a patra companie cu care discutăm pentru o tranzacţie. Am ales Encora pentru că mi

au părut cei mai compatibili cu noi din punct de vedere cultural. Este o companie care face cam ceea ce facem şi noi la o scară foarte largă, fiind astfel complementari. Adică ei sunt pe peste tot în lume în afară de Europa, noi suntem în Europa şi am vrea să mergem şi în alte geografii, de exemplu în SUA, unde avem nişte clienţi. Encora e o companie care are 9.000 de angajaţi la nivel mondial, răspândiţi în toate geografiile, Statele Unite, America de Sud, India, Asia de Sud-Est, şi îşi doreau foarte tare să intre în Europa, vor să intre în Europa prin Europa de Est. Ei oferă servicii de tehnologie, outsourcing pentru companii foarte mari de tehnologie sau companii foarte mari din alte industrii.  Nu au un focus, aşa cum avem noi pe zona de servicii financiare, probabil că aceasta a fost o altă chestie care ne-a făcut un pic atractivi pentru ei“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO