Business Hi-Tech

Adobe asteapta venituri si din publicitatea online

10.04.2008, 17:39 19

Adobe Systems, cel mai mare producator mondial de software de design, a lansat o noua aplicatie care permite utilizatorilor sa vizualizeze emisiuni TV descarcate de pe internet, in incercarea de a-si spori veniturile generate de publicitatea online, scrie Bloomberg.
Utilizatorii care vor folosi aplicatia Adobe Media Player pot vizualiza emisiunile in direct, prin streaming, sau le pot descarca pe hard disc, pentru a le accesa ulterior. Oficialii companiei au anuntat ca Adobe va percepe posturilor de televiziune un comision din veniturile publicitare, insa nu au precizat valoarea acestuia.
Noul soft Adobe va permite utilizatorilor sa se si aboneze la seriale sau emisiuni. Reprezentantii companiei au declarat ca au semnat contracte cu grupurile media CBS, MTV Networks (Viacom), Universal Music si Scripps Networks.
Initial, aplicatia va afisa numai clipuri codate in formatul proprietar Flash, insa Adobe ar putea adauga alte standarde video, a declarat Ashley Still, director de produse in cadrul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO