Business Hi-Tech

Acceleratorul pentru start-up-uri InnovX din România, pe locul 11 în topul Financial Times / Sifted / Statista al celor mai bune hub-uri pentru start-up-uri din Europa. Techcelerator, pe locul 51 în acelaşi top

Acceleratorul pentru start-up-uri InnovX din România, pe...

Autor: Adrian Seceleanu

15.03.2024, 18:19 116

Acceleratorul pentru start-up-uri InnovX din România, fondat în 2019, s-a clasat pe locul 11 la nivel european şi pe primul loc în regiunea Europei de Sud-Est într-un top al celor mai bune hub-uri pentru start-up-uri care oferă programe de incubare / accelerare din Europa, realizat de Financial Times împreună cu Sifted şi Statista. Un număr de 125 de hub-uri au fost evaluate în cadrul primei ediţii a acestui clasamnent.

Cu 79.977 de puncte, InnovX este numărul 11 în clasament, în timp ce primele trei locuri sunt ocupate de UnternehmerTUM din Germania (86.762 puncte), Hexa din Belgia (83.567 puncte) şi SETsquared  din Marea Britanie (82.694 puncte).

În clasamentul realizat pe baza evaluărilor oferite de start-up-urile care au trecut prin program InnovX se clasează pe locul 3 la nivel european, şi pe locul 4 la nivel european din punct de vedere al capacităţilor de networking. După criteriul programelor de mentoring InnovX este pe locul 16 în topul european.

“InnovX a fost recunoscut de Financial Times, Statista şi Sifted ca fiind unul dintre cele mai importante centre de înfiinţare de start-up-uri din peisajul de inovare din Europa! (…) Clasat pe locul 4 în topul celor mai bune centre de networking, InnovX este lăudat pentru reţeaua robustă de mentori şi experţi, oferind îndrumare şi sprijin antreprenorilor. (…)  Înfiinţată în 2019, InnovX este una dintre cele mai tinere şase companii recunoscute în această listă. Nu este vorba doar de data înfiinţării noastre, ci de o mentalitate care ne determină să căutăm constant rezultate şi să avem un impact. La InnovX, credem că rezultatele vorbesc mai tare decât cuvintele, iar palmaresul nostru de succes este o dovadă a dedicării şi a impulsului nostru de nezdruncinat. Demonstrăm nu doar prin cuvinte, ci şi prin exemplu, fiind noi înşine un startup, că inovatorii din întreaga Europă pot să se extindă şi să îşi atingă ambiţiile şi creşterea la nivel global”, au comentat clasamentul reprezentanţii InnovX.

În clasament apare şi acceleratorul pentru start-up-uri Techcelerator din România, pe locul 51, cu 74.763 puncte. Techcelerator este acceleratorul fondat în România în 2017 cu sprijinul European Investment Fund (EIF) în cooperare cu fondul de investiţii GapMinder VC şi se adresează startup-urilor aflate în faza de accelerare şi post-accelerare. 

“Techcelerator se dezvoltă continuu din 2017 şi aceasta este o recunoaştere internaţională a competitivităţii ce poate fi livrată de ecosistemul din România şi din regiune. În puţinii ani ce i-am avut la dispoziţie am reuşit să ne aşezăm în piaţă şi să ne organizăm în regiune, dar cei mai interesanţi ani stau să vină. România se validează tot mai mult ca un hub regional în SEE, lucru pe care îl susţinem din perspectiva dezvoltării startup-urilor deeptech şi a atragerii de investiţii, iar asta se vede în mod concret prin numărul de companii din portofoliu”, a declarat Cristian Dascălu, Cofondator şi Managing Partner Techcelerator.

Europe's Leading Start-Up Hubs 2024 este un clasament al celor mai importante centre pentru fondatori care oferă programe de incubare şi/sau accelerare pentru persoanele care doresc să construiască sau să dezvolte o companie, conform datelor FT.

În top au fost luate în considerare hub-urile care s-au înscris să apară în clasament, în mod similar cu topul celor mai dinamice companii realizat de publicaţie.

“Pentru a identifica hub-urile de top, a fost realizat un proces de înregistrare şi un sondaj. Pentru evaluare au fost luate în considerare mai multe elemente, criteriul principal fiind evaluarea hub-ului de start-up-uri respectiv de către absolvenţii care au participat la cel puţin un program de incubare sau de accelerare derulat de hub-ul respectiv. În plus, au fost incluse recomandările experţilor externi, cum ar fi investitorii (business angels, reprezentanţi ai firmelor de capital de risc), antreprenorii şi cadrele universitare. În plus, au fost examinate cele mai de succes întreprinderi nou înfiinţate în cadrul unui hub”, conform datelor prezentate de FT.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO