Business Hi-Tech

A luat locul unei legende. Cât primeşte noul şef al Apple pentru a intra în papucii lui Steve Jobs

A luat locul unei legende. Cât primeşte noul şef al Apple pentru a intra în papucii lui Steve Jobs

Autor: Adrian Voicu

10.01.2012, 09:41 2383

Este cel care l-a înlocuit pe Steve Jobs la conducerea companiei Apple şi care, prin urmare, va trebui să facă o treabă cel puţin la fel de bună ca fostul fondator al companiei. Tim Cook, noul CEO al Apple va primi pentru 2011 un pachet de bonusuri în valoare de 378 milioane de dolari.

Suma constă şi în acţiuni în valoare de 376,2 milioane de dolari care vor putea fi vândute peste cinci ani. Salariul de bază al lui Cook a fost de 900.000 de dolari în 2011. Compania care plănuieşte să ţină întâlnirea anuală a acţionariatului la 23 februarie, a anunţat anterior că CEO-ul a primit acţiuni restrictive de un milion de dolari în august.

Consiliul de conducere însă, condus acum de Art Levinson, a oferit aceste acţiuni pentru a se asigura că Cook nu va căuta un job în altă parte.

Steve Jobs a primit o bonificaţie anuala de un dolar anual pe perioada cât a fost CEO al companiei, dar deţinea 5,5 milioane de acţiuni ale companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO