Business Hi-Tech

3G ajunge in Scandinavia

04.09.2003, 00:00 13

Concernul Hutchison Whampoa, care a lansat anul acesta serviciile de telefonie mobila de ultima generatie (3G) din Marea Britanie si Italia, a cumparat o licenta de operare si in Danemarca, unde serviciul va fi disponibil pana la finalul acestui an.
De asemenea, compania are de gand sa isi extinda reteaua si in Norvegia, conform publicatiei olandeze Telecom Paper. In acelasi timp insa, operatorul mobil al Deutsche Telekom, T-Mobile, a anuntat ca nu va reusi sa lanseze pe piata oferta de servicii de comunicatii 3G in cursul acestui an. "Nu avem probleme cu reteaua, dar nu avem in acest moment nici un contract privind livrarea de telefoane de ultima generatie", a declarat sub acoperirea anonimatului un oficial al companiei, citat de ziarul german Tagesspiegel. Oficial, compania nu a comentat declaratiile, dar a respins ideea lanasta in ziar ca serviciul va fi lansat la targul CeBIT de anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO