Business Construct

Vânzările Saint-Gobain Glass, în stagnare

30.06.2010, 14:37 44

Saint-Gobain Glass Romania a realizat anul trecut la nivelregional vănzări valorice similare celor din 2008, pe fondulcreşterii volumelor de vănzări regionale. Potrivit datelorpublicate la Ministerul Finanţelor Publice, compania a realizat lasfărşitul lui 2008 o cifră de afaceri de 265 mil. lei (72,1 mil.euro).

"Avand în vedere anul mai degrabă dificil din sectorulconstrucţiilor, mărimea şi diversitatea regiunii la care ne adresămneau ajutat. Neam uitat la pieţele pe care acţionăm şi laoportunităţile de creştere pe anumite segmente din diferite pieţe.Am reuşit astfel să echilibrăm vănzările între pieţe şi săcompensăm scăderea cererii prin creşterea ponderii produselor cuvaloare adăugată mare", a declarat Ovidiu Păscuţiu, directorulgeneral al SaintGobain Glass Romania. Grupul a realizat în 2009 pepiaţa locală o cifră de afaceri totală de 702 mil. lei (166 mil.euro) cu cele nouă firme prin care este activ, în scădere cu 11%faţă de anul precedent.

Păscuţiu consideră că în următorii ani unul dintre principalelemotoare ale consumului de sticlă ar putea fi programele publiceprecum "Prima Casă", mai ales în măsura în care atenţia va fiorientată spre construcţii noi, sau cel de reabilitare termică ablocurilor de locuinţe. "De asemenea, introducerea certificăriienergetice a locuinţelor în tranzacţiile imobiliare ar putea aveaun impact pozitiv în viitorii ani", susţine managerul SaintGobainGlass.

Francezii au realizat la Călăraşi cea mai mare investiţie de lazero din sectorul construcţiilor de după '90, o unitate deproducţie a sticlei în care a investit deja 130 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO