Business Construct

Trei malluri Galleria, gata in septembrie

29.05.2008, 21:12 17

Primele trei centre comerciale sub brandul Galleria, dezvoltate de compania Globe Trade Center (GTC) la Buzau, Suceava si Piatra-Neamt, vor fi inaugurate pana in luna septembrie a acestui an. Acestea sunt singurele malluri din cadrul retelei care vor fi deschise in 2008.
Centrul comercial Galleria Buzau va fi inaugurat la mijlocul lunii iunie a acestui an, iar Galleria Suceava si Galleria Piatra-Neamt vor fi deschise in decursul lunii septembrie, au precizat reprezentantii companiei israeliene.
Compania israeliana, cu actiuni listate la bursa de la Varsovia, a anuntat planuri pentru o retea de centre comerciale in Romania, pe harta dezvoltatorului aflandu-se si orasele Bucuresti, Galati, Bistrita si Arad.
Centrele comerciale sub brandul Galleria sunt de dimensiuni mici, intre 10.000 si 15.000 de metri patrati inchiriabili fiecare, exceptie facand proiectul din Bucuresti, care va avea o suprafata de circa 60.000 mp.
Investitia in mallurile din provincie este de circa 20 de milioane de euro pentru fiecare unitate.
Galleria Buzau, primul mall din cadrul retelei, va intra spre sfarsitul acestui an in competitie cu proiectul Aurora Shopping Mall, dezvoltat de Dan Ostahie. Pe de alta parte, la Suceava a fost inaugurat in aceasta luna proiectul Shopping City, iar pana la sfarsitul anului urmeaza a fi deschis si cel de-al patrulea proiect Iulius Mall, detinut de Iulian Dascalu.
GTC este cunoscut pe piata locala in special pentru imobilele de birouri dezvoltate in Piata Victoriei din Capitala, America House si Europe House, pentru care a incasat aproape 150 mil. euro din vanzare. Totodata, compania a inceput si dezvoltarea a doua ansambluri rezidentiale de mari dimensiuni in Bucuresti, Rose Garden si FeliCity, cu un numar total de peste 2.000 de locuinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO