Business Construct

Strategie: Histria International mizeaza pe hoteluri

26.02.2009, 16:31 184
Distribuitorul de sisteme de inchidere si usi Histria International, detinut de omul de afaceri Mircea Bosancianu, estimeaza pentru anul acesta o crestere de circa 25% a vanzarilor, pana la 10 mil. euro, in conditiile in care compania nu a resimtit efectele crizei internationale datorita contractelor aflate in derulare. La nivel de profit insa, compania a raportat inca din 2007 scaderi ale marjelor de 1015%.
Printre proiectele companiei aflate in derulare se numara furnizarea si montajul de sisteme de inchidere pentru hotelul Ibis de la Sibiu, pentru hotelul Grand Hotel Continental din Bucuresti si furnizarea de usi pentru cladirea de birouri a companiei Hornbach din cartierul Militari din Capitala. "Avem semnate deja contracte in valoare de 3 milioane de euro pentru anul acesta, cel mai important fiind cel pentru furnizarea de usi si sisteme de inchidere pentru extinderea centrului logistic Kaufland de la Ploiesti", spune Mircea Bosancianu, directorul general al Histria International. Mircea Bosancianu este fratele omului de afaceri Gheorghe Bosancianu, patronul echipei de fotbal Farul Constanta. De altfel, si compania Histria International, infiintata in 1996, face parte din grupul de firme Histria, cu afaceri de peste 100 mil. euro, controlat de Gheorghe Bosancianu, care detine si Santierul Naval Constanta.
"Nu am resimtit inca efectele crizei, pentru ca am lucrat si in perioada de sarbatori si avem in continuare contracte in derulare. Ne asteptam ca incepand din primavara sa resimtim efectele crizei pentru ca s-a incheiat galopul de cresteri din ultimii ani, cand inregistram majorari puternice ale cifrei de afaceri", explica Bosancianu. 
Potrivit managerului Histria International, companiile de constructii intra intr-o perioada in care principalele tinte sunt cresterea organica si eficientizarea proceselor interne. "E un prilej ca fiecare sa-si faca o analiza sa vada unde a ajuns si sa renunte la activitatile care nu sunt profitabile", explica Bosancianu.
Histria International are in prezent 160 de angajati, in doua firme Histria International si Constructii si Transport Gherase (firma de constructii si montaj achizitionata in 1998) si un parc de 70 de masini.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO