Business Construct

Stiri: Sondaj de opinie pentru taxa de autostrada

31.05.2007, 20:03 30

Ministerul Transporturilor va derula in perioada urmatoare un sondaj de opinie in randul populatiei, pentru a afla daca soferii sunt de acord sau nu cu introducerea taxei de autostrada si care ar fi cel mai potrivit nivel al taxei. Sondajul, care va fi realizat din fonduri PHARE, va evidentia, de asemenea, obiceiurile conducatorilor auto, respectiv pe ce distante conduc, cat de des, in cat timp parcurg un anumit numar de kilometri sau daca se deplaseaza mai ales in interes de serviciu. Daca sondajul va arata ca populatia este de acord cu noua taxa, autoritatile vor analiza cazul fiecarei autostrazi, construita sau in curs de executie, iar tarifele vor fi stabilite diferentiat, pentru fiecare autostrada in parte. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, recent, ca va prezenta Guvernului, in perioada urmatoare, un memorandum privind introducerea taxei de autostrada.
El a afirmat ca exista doua modalitati de taxare. Una dintre acestea vizeaza introducerea unei taxe de autostrada, iar cea de-a doua are in vedere asigurarea finantarii de catre constructor, urmand ca acesta sa recupereze fondurile investite de la bugetul de stat, pe o perioada de 15-20 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO