Business Construct

Reabilitarile termice, motorul de crestere pentru Arcon

Reabilitarile termice, motorul de crestere pentru Arcon
20.12.2007, 15:17 108

Compania Arcon din Sfantu Gheorghe, producator de membrane bituminoase sub brandul Pluvitec si de polistiren expandat, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro, in crestere cu 30% comparativ cu anul precedent, pe fondul cresterii exporturilor.
Compania a investit anul acesta aproximativ 3,5 milioane de euro pentru instalarea unei noi linii de productie a membranelor bituminoase si extinderea capacitatii de productie a polistirenului expandat, marca Pinguin.
In urma investitiilor, capacitatea de productie a membranelor bituminoase a ajuns la aproximativ 20 de milioane de metri patrati pe an, iar cea de productie a polistirenului expandat a crescut cu 50% la aproximativ 6.500 de tone pe an.
"Programul de reabilitare termica a cladirilor vechi, precum si impunerea inca din stadiul de proiect a termoizolarii cladirilor, incepand de la fundatie, pardoseli, pereti si terminand cu acoperisul, ne fac sa fim increzatori intr-o evolutie crescatoare considerabila a utilizarii materialelor termoizolante cel putin in urmatorii 3-5 ani", a declarat Adrian Mitea, directorul de dezvoltare al Arcon.
Pe plan intern, reprezentantii companiei remarca o cerere tot mai crescuta a sistemelor de hidroizolatie utilizabile pe timp de iarna, la temperaturi cuprinse intre -5 si -25 de grade, insa nu au precizat care este ritmul de crestere al acestui segment.
"Principalii competitori pe piata de membrane din Romania sunt producatorii italieni, iar pe piata de polistiren expandat, producatorii consacrati, cu distributie nationala. Observam in ultima perioada aparitia unui numar foarte mare de producatori locali de polistiren - peste 50 de companii", a adaugat Mitea. Odata cu extinderea capacitatii de productie, Arcon intentioneaza sa-si extinda activitatea de export. In prezent, compania exporta aproximativ 10% din productia de membrane bituminoase in Bulgaria si Ungaria si cauta distribuitori pentru Austria, Moldova si Grecia.
In prima jumatate a lui 2007, Arcon a inregistrat o cifra de afaceri de 11 mil. euro, in crestere cu circa 11% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Arcon este detinuta de omul de afaceri Ioan Titeiu si a fost infiintata in 1994. Potrivit ultimelor date disponibile, compania detine o retea de distributie in 17 judete si are peste 130 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO