Business Construct

Radiografia insolvenţelor în S1 din 2023. Construcţiile şi comerţul – cu ridicata, respectiv cu amănuntul – au dat jumătate din insolvenţele din prima jumătate de an

Autor: Cristina Roşca

24.09.2023, 11:52 307

În perioada ianuarie-iunie 2023, în economia locală au intrat în insolvenţă 3.358 de firme, cu 4% mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut Totuşi, este a doua cea mai mare valoare din ultimii cinci ani Pentru următoarele şase luni, ţinând cont de contextul economic, este aşteptată o schimbare de direcţie, mai exact o creştere a numărului de intrări în incapacitate de plată.

Construcţiile şi comerţul – cu ridicata, respectiv cu amă­nuntul – au dat jumătate din insolvenţele din prima jumătate de an. Domeniul construcţiilor, singur, este responsabil pentru aproape un sfert (22%) din toate intrările în incapacitate de plată din perioada ianuarie-iunie 2023, în timp ce comerţul cu ridicata, respectiv cel cu amănuntul au dat fiecare peste 420 de insolvenţe, adică circa 13% din numărul total, conform unui raport al companiei de analiză de risc şi analiză Coface.

Această situaţie poate fi explicată şi prin faptul că aceste domenii – construcţiile şi comerţul - sunt unele de bază pentru economia locală, astfel că ele au un număr mare de firme în total.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO