Business Construct

Producătorii de mobilă se luptă să treacă cu bine criza, pe o piaţă de 2,3 mld euro pe an: Producţia va scădea cu 25-30% anul acesta, pe fondul pandemiei, la fel şi exportul. Singurul indicator care arată mai bine este consumul intern

ANALIZĂ ZF

În industria mobilei lucrau 56.200 de angajaţi anul trecut.

În industria mobilei lucrau 56.200 de angajaţi anul trecut.

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.08.2020, 18:05 351

♦ Producţia de mobilă a scăzut cu 7% încă de anul trecut, la 2,32 miliarde de euro, însă frâna pusă de pandemia de COVID-19 va afecta şi mai serios activitatea fabricilor ♦ În industria mobilei lucrau 56.200 de angajaţi anul trecut.

Aurica Sereny, preşedinte al Aso­cia­ţi­ei Producătorilor de Mobilă din România (APMR), spune că în urma pandemiei de COVID-19 şi a mă­su­rilor de limitare a viru­su­lui, producţia de mo­bilier va înregistra o scădere de 25 - 30% anul acesta, până la circa 1,72 mld. euro.

„Producţia de mobilă se confruntă cu o lipsă de comenzi din cauza faptului că toate magazinele au fost închise, singura variantă de vânzare în această perioadă fiind cea online, pentru care nu toate fir­mele au fost pregătite, mai ales că unele inves­tiseră considerabil în magazine şi showroom-uri de prezen­tare a mobilie­ru­lui înainte de pandemie, iar târgurile in­terne de primăvară nu au putut fi orga­nizate“, a spus pentru ZF Aurica Sereny.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO