Producătorii de mobilă se luptă să treacă cu bine criza, pe o piaţă de 2,3 mld euro pe an: Producţia va scădea cu 25-30% anul acesta, pe fondul pandemiei, la fel şi exportul. Singurul indicator care arată mai bine este consumul intern

Autor: Alexandra Cepăreanu 26.08.2020

♦ Producţia de mobilă a scăzut cu 7% încă de anul trecut, la 2,32 miliarde de euro, însă frâna pusă de pandemia de COVID-19 va afecta şi mai serios activitatea fabricilor ♦ În industria mobilei lucrau 56.200 de angajaţi anul trecut.

Aurica Sereny, preşedinte al Aso­cia­ţi­ei Producătorilor de Mobilă din România (APMR), spune că în urma pandemiei de COVID-19 şi a mă­su­rilor de limitare a viru­su­lui, producţia de mo­bilier va înregistra o scădere de 25 - 30% anul acesta, până la circa 1,72 mld. euro.

„Producţia de mobilă se confruntă cu o lipsă de comenzi din cauza faptului că toate magazinele au fost închise, singura variantă de vânzare în această perioadă fiind cea online, pentru care nu toate fir­mele au fost pregătite, mai ales că unele inves­tiseră considerabil în magazine şi showroom-uri de prezen­tare a mobilie­ru­lui înainte de pandemie, iar târgurile in­terne de primăvară nu au putut fi orga­nizate“, a spus pentru ZF Aurica Sereny.